Blant millionærer i skogkanten i Brussel

I et lite, innelukket og svært så fornemt kvarter like ved en stor skog skal Jens Stoltenberg bo i Brussel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Boligen til generalsekretæren i NATO ligger den sørøstlige enden av den drøyt tre kilometer lange Avenue Louise (på fransk) eller Louizalaan (på nederlandsk), en aveny som binder midtbyen av den belgiske hovedstaden til Bois de la Cambre eller Ter Kamerenbos og videre til Forêt de Soignes eller Zoniënwoud.

Disse skogene, som Jens Stoltenberg og kona Ingrid Schulerud har nesten rett utenfor døra, strekker seg ut av byen og landsdelen Brussel og inn i landsdelen Flandern,

Hvis man går eller sykler noen kilometer vil alle skilt skifte til nederlandsk språk, som er det offisielle i Flandern, mens både fransk og nederlandsk brukes offisielt i hovedstaden, som heter både Brussel på nederlandsk og Bruxelles på fransk.

En port med kodelås stenger av den lille gatestubben hvor boligen til NATOs generalsekretær ligger, og der inne er alle bygninger og hager striglet til den aller minste ting. Det er bare å ta en kikk på de sirlig klippede hekkene. Dette kaltes «Milliardærkvarteret» dengang belgierne brukte belgiske franc som mynt. Men da euroen ble innført ble det nedgradert til «Millionærkvartalet».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer