Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blant verdens ti mektigste industriherrer

- John Fredriksen satset i krisetider, begrunner juryen.

 FAR OG DATTER:  John Fredriksen og datteren Kathrine Fredriksen hygget seg på Norsk Derby på Øvrevoll galoppbane i Bærum 26. august i år. FOTO: LARS HALVOR MAGERØY/ DAGBLADET.
FAR OG DATTER: John Fredriksen og datteren Kathrine Fredriksen hygget seg på Norsk Derby på Øvrevoll galoppbane i Bærum 26. august i år. FOTO: LARS HALVOR MAGERØY/ DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skipsreder John Fredriksen har fått plass på en liste over de ti mektigste industriherrene i verden.

Nordmannen har selskap med Facebook-gründer Mark Zuckerberg og Apple-sjef Tim Cook.

Det er det internasjonale nyhetsbyrået Bloomberg som har satt sammen en liste over verdens 50 mest innflytelsesrike personer innenfor næringsliv og finans, skriver Finansavisen.

- Satset i krisetid I begrunnelsen for å plassere Fredriksen på listen skriver Bloomberg blant annet at Fredriksen midt i den verste shippingkrisen siden 70-tallet satser 11 milliarder dollar for «å skaffe seg enda mer makt og innflytelse over frakt av energi».

Listen byrået har satt sammen, er delt i fem kategorier: Industriherrer, forvaltere, politiske beslutningstakere, tenkere og bankfolk.

John Fredriksen havner altså blant de ti på topp i den førstnevnte kategorien.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media