<strong> Kjøper opp:</strong>  Stein Erik Hagens Canica er største eier i Orkla, som nå handler for en halv milliard kroner. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Kjøper opp: Stein Erik Hagens Canica er største eier i Orkla, som nå handler for en halv milliard kroner. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Blar opp en halv milliard for intimpleie

Orkla kjøper selskap med 850 ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Hegnar.no): Orkla Home & Personal har inngått avtale om å kjøpe 100 prosent av aksjene i merkevareselskapet Cederroth.

Med kjøpet av Cederroth blir Orkla Home & Personal en av Nordens ledende leverandører av produkter innen personlig pleie, helse, sårpleie og vaskemidler.

Cederroth har en produktportefølje med veletablerte merker som LdB, Asan, Bliw, HTH, Salvequick, LongoVital, Multiplex, Samarin, Allévo og Grumme.

Cederroth har dessuten virksomhet i Sverige, Finland, Danmark, Norge, Polen og Spania. Selskapet har fire fabrikker, lokalisert i Sverige, Danmark, Polen og Spania.

Cederroth oppnådde en omsetning på 1.984 millioner svenske kroner i 2013, og en EBITDA på 194 millioner svenske kroner. Selskapet har totalt 850 ansatte.

- Oppkjøpet er strategisk viktig, og det styrker særlig Orkla Home & Personals tilstedeværelse i Sverige. Cederroth er en solid nordisk aktør og representerer et vesentlig potensial for verdiskaping. Det er identifisert betydelige synergier både på kostnads- og inntektssiden, sier konsernsjef Peter A. Ruzicka i Orkla i en kommentar .

Produktkategoriene som Orkla Home & Personal og Cederroth tilbyr, er hovedsakelig komplementære. I tillegg vil sårpleie representere en ny og attraktiv kategori for Orkla. Cederroth har også en godt etablert posisjon i apotekmarkedet i Norden. Etter at avtalen er gjennomført vil Cederroths virksomhet bli innlemmet i forretningsområdet Orkla Home & Personal.

Kjøpesummen utgjør 502 millioner svenske kroner. Transaksjonen verdsetter hele selskapet (på gjeldfri basis) til 2.015 millioner svenske kroner, basert på Cederroths balanse per 30. september 2014.

Kjøpesummen vil bli finansiert ved bruk av tilgjengelige trekkfasiliteter.

Selgere er diverse fond forvaltet av CapMan og Litorina. Ledelsen og andre minoritetsaksjonærer selger også sine eierandeler, som utgjør cirka 10 prosent.

Avtalen er betinget av godkjennelse fra relevante konkurransemyndigheter. Transaksjonen forventes gjennomført senest i løpet av 3. kvartal 2015.

Stein Erik Hagens Canica AS er største eier i Orkla, med en aksjeandel på 18,97 prosent.

Flere nyheter Orkla fikk grønt lys i Russland
Orkla-oppkjøp i Finland
Kutter kursmålet: - Orkla tynges av svakere krone

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer