Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blar opp for ingeniører

Mens olje- og gassansatte stempler inn hos NAV, blar Reiten & Co opp et tresifret millionbeløp for 300 ingeniører i Houston.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Vi tror timingen er god. De globale oljeselskapene ønsker færre og større leverandører, sier Bård Brath Ingerø, managing partner i Reiten & Co, til Finansavisen.

I 2012 kjøpte oppkjøpsfondet det Stavanger-baserte bemanningsbyrået Competentia, som leier ut mer enn 300 ingeniører og andre konsulenter til olje- og gassindustrien.

Samtidig som tellingen av antall ledige arbeidsplasser innen olje- og gassbransjen i Norge runder 30.000, legger Reiten & Co et tresifret millionbeløp på bordet for konkurrenten Link Oil & Gas Professionals.

- Det er ikke spennende å gå i flokk, vi liker å handle motstrøms. Dette er et strategisk viktig kjøp for oss, sier forvalteren til Finansavisen.

Det 30 år gamle selskapet har hovedkontor i Houston, omsetter for en halv milliard kroner, og har 300 ansatte.

Selv om olje- og gassindustrien fremdeles skriker av overkapasitet, og oljeselskapene fortsatt sender den ene petroleumsingeniøren etter den andre på dør, venter Ingerø bedre tider.

- Selv om råvareprisene har kommet ned, er prisene til sluttkundene fremdeles høye. Raffinererier og andre som bearbeider produktene har mye å gjøre, og her er det behov for kompetanse, sier Ingerø til Finansavisen , og fortsetter:

- I markedet for flytende naturgass (LNG) åpnes det opp store felt i Midtøsten og Afrika - områder vi har ønsket oss en større tilstedeværelse. Det handler om å være der prosjektene er.

Reiten & Co-gründer Narve Reiten legger til:

- Husk at kun 30 prosent av konsulenttjenestene til oljeselskapene hentes internt. De resterende blir leid inn. Kostandene er rett og slett for høye til å ikke ha de i arbeid, og nå er selskapene føre var.