Blåser i brannfellene

Nordmenn er lite bekymret over livsfarlige apparater, viser undersøkelse.

Illustrasjonsfoto: Colourbox
Illustrasjonsfoto: ColourboxVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oppvaskmaskinen, vaskemaskinen og tørketrommelen kan være livsfarlige, men nordmenn ser ut til å være lite bekymret for at apparatene kan forårsake brann.

Kvinner er mer bekymret for elektrisk brann enn menn, ifølge undersøkelsen som er utført i mai i år.

Feil bruk Blant de elektriske apparatene er vaskemaskiner , tørketromler og oppvaskmaskiner på topp som brannstifter. I tillegg er matlaging på komfyr en av de hyppigste brannårsaker.  

Feil bruk og dårlig vedlikehold av elektriske apparater er blant de vanligste årsakene til boligbranner, ifølge Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap (DSB).

Elektrisk årsak og feil bruk av elektrisk utstyr er registrert som årsak til 40 prosent av boligbrannene og 25 prosent av dødsbrannene i Norge. Komfyrer og kokeplater er verstingen, ifølge DSB.

- Koster 700 millioner Branner som har startet i elektriske husholdningsapparater har ført til erstatninger for over 700 millioner kroner de siste tre årene viser bransjetall, ifølge Gjensidige.

Gamle kjøleskap kan også være brannfarlig.


300.000 nordmenn har opplevd brann i elektriske husholdningsapparater og en av fem er bekymret for at det skal skje, viser en undersøkelse IPSOS har gjennomført for Gjensidige.

Les også: Slik reduserer du brannfaren i hytte og bolig
Brannfarlige materialer: Dette kan du ikke ha i huset ditt
Derfor skal du alltid ha røykvarsler på soverommet
Slik sikrer du deg mot brann