Blåser i bryllupsdagen

Mange bestiller time for å gifte seg, men slett ikke alle møter opp for å si ja. Brudeparene risikerer å bli avkrevd depositum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skal du gifte deg? Da bør du være rask hvis du vil gifte deg i den kirken du liker best. Kirkene blir nemlig fullbooket lang tid før bryllupene skal stå. Noen datoer er spesielt vanskelige å få, for eksempel St.Hansaften.

Men slett ikke alle møter opp til avtalt tid når den store dagen kommer. Vårt Land skriver i dag om de fire parene som skulle gifte seg i Tune kirke i Østfold på midtsommerkvelden. Ingen av parene møtte opp.

Sogneprest Aage Jørgen Syvertsen synes det er trist for andre par som gjerne ville ha giftet seg i kirken samme dag.

Historien fra Østfold er slett ikke enestående: Over hele landet blir bryllup utsatt eller avlyst. Presten er ofte blant de siste til å få beskjed, og det er for kort varsel for andre par til å steppe inn. Sognepresten i Greåker vurderer å kreve depositum når folk bestiller giftetid.

Prestene tror at grunnen til avbestillingen ofte er økonomi. En annen grunn er at parene går fra hverandre og ikke avtaler hvem som skal avbestille vielsen.

(Dagbladet.no)

I GODE OG ONDE DAGER: Det er ikke bare i Fire bryllup og en gravferd at bryllup blir avlyst. Nå risikerer brudepar å bli avkrevd depositum når de bestiller vielsestid.