Blåser i Frp-bråket

Frp's Oslo-velgere vender ikke Carl I. Hagen ryggen selv om han er i ferd med å ekskludere eller suspendere hele styret i Oslo Frp, viser en måling MMI har utført for Dagbladet og NRK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Svært gledelig, sier en vantro Hagen.

I målingen svarer 21,5 prosent av de spurte at de ville stemme Frp dersom det hadde vært stortingsvalg kommende mandag. Sammenliknet med Politisk Barometer for november, representerer denne målingen en tilbakegang, men innenfor feilmarginene.

- Dersom det er slik at vi holder stand i Oslo etter all støyen rundt Oslo Frp, er det svært gledelig. Jeg har dessuten håpet at det arbeidet vi må gjøre nå, vil styrke oss på lang sikt, sier Hagen.

- Tida vil vise

- Ut fra en forventning om at Frp ville rase i oppslutning etter dette bråket, er det interessant å se at det er små velgerreaksjoner på det som har skjedd, sier valgforsker Bernt Aardal.

Han mener imidlertid det er for tidlig å trekke bastante konklusjoner.

- Vi er oppe i en prosess vi ikke ser slutten på, sier Aardal, som også peker på at Hagens prosess mot Oslo-partiet kan få andre konsekvenser.

- Han gjennomfører denne aksjonen for å strømlinjeforme partiet og tilpasse det et samarbeid med sentrumspartiene. Men det kan godt hende sentrumspartiene ikke liker Hagens metoder. Dette kan være en politisk kostnad som kommer på toppen av interne reaksjoner, sier Aardal.

Det er Arbeiderpartiet som har størst grunn til å glede seg. Partiet fikk 26 prosent i Oslo på målingen før landsmøtet sitt, nå er partiet oppe i en oppslutning på 30,4 prosent.

Høyre merker nok bråket i Oslo rådhus med mistillit og påfølgende avgang for Høyres byregjering. I løpet av de siste ukene har partiet falt fra 26,1 prosent til 18,7 prosent i denne målingen, en tilbakegang på 7,4 prosentpoeng!

  • Målingen er gjort blant et representativt utvalg av 500 Oslo-velgere mandag 27. november.
TOK REGIEN: Carl I. Hagen skyr ingen midler i kampen mot motstanderne i Oslo-partiet. I går tok han kontrollen i «Redaksjon 21». Her med programleder Knut Olsen og advokat Per Danielsen som representerer 10 av de eksklusjonstruede.