Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Blåser i Gros røykeforslag

Gro Harlem Brundtland åpner for å forby røyking i hjemmet i nærheten av småbarn. Men selv røykefiende Dagfinn Høybråten mener Gro går for langt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brundtland sammenlikner røyking i nærheten av småbarn med barnemishandling.

- Det er klart man kan forby røyking hjemme i nærheten av små barn. Alle er enige om at man ikke kan slå barn, selv om det skjer i hjemmet, sier den avtroppende lederen i Verdens helseorganisasjon (WHO) til NTB.

På steingrunn

Utspillet faller på steingrunn hos helseminister Dagfinn Høybråten - som selv har sørget for at Norge neste år vil få totalforbud mot røyking på utesteder.

- Dette er helt uaktuelt. Vi kan ikke gå inn og regulere innen hjemmets fire vegger. Det er å gå over grensa, sier Høybråten.

Drastisk

Brundtland mener tvert imot at man skal bry seg med hva som skjer i folks hjem. Hun sier til NTB at man for å bli kvitt røykingen kan gå mye lenger med lovforbud enn det som er gjort.

- Etter norsk lov er det ikke lov å slå barn. Da den saken kom opp i Norge for rundt 20 år siden, var det noen som mente at man ikke kan bestemme hva folk gjør innenfor husets fire vegger. Dette var ikke flertallet enig i, sier Gro.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media