Asia Bibi

Blasfemi-frikjent pakistansk kvinne får utreiseforbud

Avtale mellom myndighetene og islamistiske grupper.

STERKE REAKSJONER: Islamistiske grupper ble svært opprørt over frifinnelsen av Asia Bibi. Her Maulana Fazalur Rehman (t.h.), leder for partiet Jamiat Ulema Islam, og tilhengere i Peshawar i går. Foto: Abdul Majeed / AFP / NTB Scanpix
STERKE REAKSJONER: Islamistiske grupper ble svært opprørt over frifinnelsen av Asia Bibi. Her Maulana Fazalur Rehman (t.h.), leder for partiet Jamiat Ulema Islam, og tilhengere i Peshawar i går. Foto: Abdul Majeed / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den kristne pakistanske kvinnen som er frikjent for anklager om blasfemi av landets høyesterett, får ikke forlate Pakistan.

Årsaken er en avtale myndighetene i Islamabad inngikk med islamistiske grupper etter at frifinnelsen forårsaket voldsomme protester i det sterkt muslimske landet. Demonstrasjonene ble avsluttet da avtalen ble gjort kjent fredag.

Avtalen som de islamistiske gruppene har inngått med myndighetene, innebærer også at myndighetene vil godta en anke av frifinnelsen.

Asia Bibi ble dømt til døden i 2010 etter at hun ble anklaget for å ha fornærmet muslimenes profet Muhammed under en krangel med andre kvinner. Hun har sittet fengslet i ti år, fram til hun onsdag ble frikjent i høyesterett.

Dommen har vekket voldsomt raseri blant grupper som helst vil se Bibi henrettet. Skoler, butikker og veier ble holdt stengt på grunn av opptøyer som vedvarte i tre dager. Myndighetene plasserte ut politi og soldater for å beskytte offentlige bygninger.

Bibis mann, Ashiq Masih, kritiserer avtalen som er inngått, og sier myndighetene aldri burde ha gitt etter for press fra aksjonistene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer