Blåst på sjøen

Uværet som feide over deler av Europa i går, har tatt livet av 24 mennesker. De fleste omkomne har blitt truffet av fallende trær. To personer blåste på sjøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Sør-Wales hadde vinden en styrke på 153 kilometer i timen, eller drøye 42 meter per sekund. Dét tilsvarer orkans styrke. I Nederland og Frankrike var det nesten like ille.

Vinden har revet løs trær og tak og kastet rundt på løse gjenstander som sto plassert utendørs da vinden kom.

I Storbritannia er seks mennesker omkommet etter å ha blitt truffet av trær. Tre av de døde er barn. En 14 år gammel jente ble drept da bilen hun satt i, ble knust av et tre.

Kastet ut i Nordsjøen

I Nederland er fire mennesker funnet døde under trær. To ble tatt av vinden og blåst ut i Nordsjøen. De er antatt druknet.

I Tyskland er fem mennesker omkommet i høststormen, og i Frankrike måtte fire mennesker gi tapt for naturkreftene. I Belgia ble en 13-åring på rulleskøyter tatt av vinden og sendt rett i en bil. En mann som skulle reparere taket, falt ned av stigen. I Sveits ble en kvinne drept av et fallende tre da hun gikk tur i skogen.

Både fly-, tog- og båttrafikken ble stoppet av uværet. Bygninger er delvis ødelagt, og mange steder er helt uten strøm. I Düsseldorf måtte et skirenn avlyses fordi bannere, plakater og folk blåste inn i løypa.

BESKYTTET SEG:</B> Nederlendere på søndagstur beskyttet seg mot sanden etter hvert som vinden økte i styrke.
TATT AV VINDEN:</B> En mann ble drept da et tak raste ned på grunn av vinden.
SPERRET VEIEN:</B> Mange steder stoppet all transport opp fordi vinden veltet trær over veien.