- Blåste opp regnskapene for å lure bankene

Økokrim mener Trond G. Kristoffersen og Torgeir Stensrud bevisst blåste opp regnskapene for å lure bankene til å låne dem opptil halvannen milliard kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Førstestatsadvokatene Morten Eriksen og Elisabeth Roscher skal i fire dager innlede om virksomheten som endte i det de mener er grovt bedrageri fra gründerne av Finance Credit-selskapene, Kristoffersen og Stensrud. Allerede i 1998/99 begynte de to topplederne med en bevisst manipulering av budsjetter og regnskaper.

- Gapet mellom inntjening fra kjernevirksomheten og budsjett ble dekket inn ved såkalt luftfakturering. Det ble tatt opp store lån til kjøp av fordringer, men mye av dette ble brukt til å betale mellomværende til nærstående selskaper, sa Eriksen.

Han mente de to også bevisst posisjonerte seg selv for å selge hele virksomheten med stor personlig fortjeneste på et gitt tidspunkt.

Kristoffersen mener at det er urettferdig at saken ikke går samtidig med Torgeir Stensruds sak. I siste nummer av Kapital forteller bladet at Stensrud hadde en mer sentral rolle i Finance Credit-systemet enn det som tidligere har kommet fram. Blant annet referer bladet til e-poster fra 7. september 2002 mellom de to tidligere vennene. Her skal Stensrud ha skrevet:

«Her må vi ta en sjanse. For eksempel sende inn og bevisst unnlate sider i notene.»

Kristoffersen skal ha svart:

«Vi kan ikke ta risikoen. La oss prate om det. Vi har forholdet til revisor og banker å ta hensyn til. Dette er dokumentforfalskning.»