Blåste rødt - meide ned UP

Bilføreren stakk av etter å ha blåst rødt. To UP-tjenestemenn ble skadd og sendt på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Det var i forbindelse med en promillekontroll UP gjennomførte i Kragerø i formiddag at en antatt påvirket bilist kjørte ned to tjenestemenn fra politiet.

Skadd av henger

Bilisten ble vinket inn til siden og blåste i alkometeret som viste utslag. Mannen ble bedt om å stige ut av bilen sin som hadde en henger etter seg. I stedet for å følge politiets anmodning ga bilisten full gass og stakk av.

- Den ene tjenesemannen ble hengende etter bilen en stund og skadet seg i fallet. Den andre ble truffet av hengeren til bilen som stakk av, sier operasjonsleder Geir Danielsen ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.

Høy promille

- Etter hva jeg forstår hadde mannen høy promille, sier UP-sjef Odd Reidar Humlegård til Dagbladet.no.

Han ble i ettermiddag underrettet om saken og at to av hans tjenestmenn ble skadd. De to tjenestemennene som ble meid ned behandles for skader på Kragerø Sykehus.

Dagbladet.no får opplyst at resultatet av undersøkelsene av de to ikke er ferdige, men de skal være lettere skadd og undersøkes blant annet med røntgenfotografering.

Pågrepet

Mannen som blåste rødt og stakk av er nå pågrepet. Under pågripelsen var han nær ved å kjøre på en tredje polititjenestemann.

- Politimannen måtte hoppe unna for ikke å bli truffet av bilen, forteller operasjonsleder Danielsen.

Hendelsen skjedde 11.16 i formiddag. Politiet hadde notert nummeret på bilen hans og de fikk etter hvert kontakt med mannen på telefon. Han fortalte hvor han befant seg og ble pågrepet 12.30 i ettermiddag.

MEID NED:</B> To UP-betjenter ble meid ned under en promillekontroll i dag. Bildet er fra en tidligere kontroll og har ingenting med dagens hendelse å gjøre.