<strong>SELVKRITIKK:</strong> Torsdag i forrige uke hodt Frp-ledelsen, ved partileder Siv Jensen, generalsekretær Geir Mo og justispolitisk talsmann Per Sandbergpressekonferanse i Stortingets vandrehall om Birkeda-saken. Da tok partiet ingen selvkritikk for sin håndtering. Nå er Siv Jensen åpen for at de kunne håndtert saken anderledes. Foto: Jacques Hvistendahl
SELVKRITIKK: Torsdag i forrige uke hodt Frp-ledelsen, ved partileder Siv Jensen, generalsekretær Geir Mo og justispolitisk talsmann Per Sandbergpressekonferanse i Stortingets vandrehall om Birkeda-saken. Da tok partiet ingen selvkritikk for sin håndtering. Nå er Siv Jensen åpen for at de kunne håndtert saken anderledes. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Blåste ut mot Frp-ledelsen

Siv Jensen og resten av Frp-ledelsen ble kritisert for håndteringen av Birkedal-saken under gruppemøtet på Stortinget onsdag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- De ga ærlig uttrykk for hva de har følt den siste uken, sa Jensen etter gruppemøtet.

Frp-lederen var omringet av et stort pressekorps som ville vite hva slags følger den gryende selvkritikken i partiledelsen vil få.

- Vi skal ha en gjennomgang av våre regler og rutiner. Sånne saker er vanskelige, man gjør feil og man må lære av dem for framtiden, lød svaret fra Jensen.

Alt snakk om personer ble feid bort. Siv Jensen ville ikke si om tilliten til generalsekretær Geir Mo er svekket i partiet.

- Jeg kommer ikke til å drive personalpolitikk i mediene. Frp er en stor arbeidsgiver, og jeg tror alle forstår at man ikke behandler ansatte for åpen mikrofon.

Jensen viste til at det interne regelverket er fulgt i Birkedal-saken, og at regelverket må endres dersom man kommer til at saken er blitt håndtert feil. Selv er hun ikke like sikker på at hun har gjort alt rett.

- I etterpåklokskapens lys kan jeg ikke være sikker på det. Det ligger jeg og tenker på hver eneste kveld, sier Jensen.

Hun understreker at hun ikke har kommet med usannheter, men erkjenner samtidig at hun «antakelig burde ha vært tettere på» Birkedal-saken.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer