Ble advart mot sjokkranet

Politiet i Stavanger bekrefter i formiddag at de allerede i vinter ble varslet om at et kriminelt miljø planla å rane verditransporter og tellesentraler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Klokka ti i formiddag holdt politiet pressekonferanse på politihuset i Stavanger, i anledning gårsdagens ran mot Norsk Kontantservice AS (Nokas). Politiets operative uteleder, Arne Sigve Klungland (53) ble skutt og drept under ranet.

Nå sier politiet at de hadde fått meldinger om at kriminelle miljøer planla ransaksjoner i Stavanger.

- Utover vinteren fikk vi, og andre politidistrikter, en del informasjon og indikasjoner på at det kunne være planlagt tilslag mot verditransporter og tellesentraler. Stavanger var ett av flere mulige stedet for slike tilslag, sier politimester Olav Sønderland i Stavanger.

- Her i byen ble det planlagt flytting av to tellesentraler, og vi kontaktet disse. Vi valgte å iverksette en del tiltak. For det første utvidet vi den synlige patruljeringen i byen, sier Sønderland.

Takket for støtten

Han forteller at de også gjennomgikk flere rutiner i forhold til transportene ved tellesentralene.

- I tillegg iversatte vi selvfølgelig etterretningtiltak i forhold til ransmiljøer som kunne være aktuelle. Tiltakene var tilpasset den lokala risikovurderingen, og vi valgte en bevisst linje der vi skulle være synlige for å kunne forebygge mulige anslag, sier Sønderland.

- Det er alt jeg vil si om hva vi visste på forhånd.

Politimesteren benyttet samtidig anledningen til å takke alle for støtten politiet har fått etter at Arne Sigve Klungland (53) ble drept.

- Takke til alle som har sendt hilsener og kondolanser til politiet. Vi har fått mye respons, mange blomster og hilsener. Det er en omtanke vi setter stor pris på, og som vi foreløpig vil takke for på denne måten.

Full styrke

Visepolitimester Arne Hammersmark gjorde rede for politiets operative oppgaver etter ranet.

- Vi kjører samme linja som i går, fremdeles med full styrke. Vi sjekker noen objekter som vi ikke ble ferdige med i går, og vi samler informasjon for å finne andre aktuelle steder å sjekke. Vi vil også opprettholde alle sperreposter på ubestemt tid, sier Hammersmark.

Politiet har varslet ny pressekonferanse klokka 16, med mindre det skjer en større utvikling i saken.

<B>DREPT: Den 53 år gamle Arne Sigve Klungland ble drept mens han satt inne i politiets kommandobil under ranet i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer