Ble advart om at FOST opererte i grenseland

Ny rapport skal avdekke tvilsomme arbeidsmetoder.

BLE ADVART: 
Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen skal allerede i mars 2006 ha blitt advart om en alvorlig knute mellom de hemmelige tjenestene, melder Aftenposten. Foto: SCANPIX
BLE ADVART: Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen skal allerede i mars 2006 ha blitt advart om en alvorlig knute mellom de hemmelige tjenestene, melder Aftenposten. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen fikk flere advarsler om at Forsvarets sikkerhetstjeneste opererte i grenseland. En ny rapport skal avdekke tvilsomme arbeidsmetoder.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen ble advart allerede i mars 2006 om at det var en alvorlig knute på tråden mellom de hemmelige tjenestene hun hadde ansvar for. Det skriver Aftenposten.

Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og Forsvarets sikkerhetstjeneste (FOST) skal i minst tre år ha kranglet om ansvarsområdene uten at forsvarsministeren har klart å ordne opp.

Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjenesten (EOS-utvalget) kommer nå med en ny rapport, som kritiserer arbeidsmetodene til Forsvarets sikkerhetstjeneste.

Etter det Aftenposten kjenner til, er det allerede klart at EOS-utvalget kritiserer Forsvarets sikkerhetstjeneste for å ha brukt arbeidsmetoder som tjenesten ikke har hjemmel for. Rapporten kommer etter at NSM gikk til EOS-utvalget med tre konkrete saker hvor man mente reglene kunne være brutt.

Ved en rekke anledninger har statsråden blitt advart mot at det var uklart hvor langt sikkerhetsfolkene kunne gå, og at det var en dyp konflikt mellom NSM og FOST, skriver avisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer