Cathrine har tatt AstraZeneca-vaksinen:

- Ble akutt nervøs

Sykepleier Cathrine Krøger skvatt da hun fikk høre nyheten om AstraZeneca-vaksinen, men understreker at hun tror vaksinene er den eneste veien ut av pandemien.

CORONAVAKSINE: Medisinsk fagsjef Steinar Madsen i Legemiddelverket sier at de ble tatt på senga av nyheten om at Danmark stanser bruk av AstraZenecas vaksine. Video: Jostein Sletten / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tok første dose med vaksine på mandag. Tirsdag følte jeg meg småkvalm og hadde litt feber. Utover det har jeg ikke merket så mye, men da nyheten kom i dag, så ble jeg akutt nervøs.

Det sier Cathrine Krøger, som til daglig jobber deltid som sykepleier ved Ullevål universitetssykehus.

FIKK BIVIRKNINGER: Cathrine Krøger ble småkvalm og fikk feber etter at hun fikk første dose med AstraZeneca-vaksinen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FIKK BIVIRKNINGER: Cathrine Krøger ble småkvalm og fikk feber etter at hun fikk første dose med AstraZeneca-vaksinen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Hun er en av 121 820 nordmenn som har fått AstraZeneca-vaksinen.

Torsdag formiddag hasteinnkalte Folkehelseinstituttet (FHI) og Legemiddelverket til et møte med regjeringen, der de ble enige om å midlertidig stanse bruken av AstraZeneca, etter at danskene kunne rapportere om ett dødsfall hos en person som hadde fått denne vaksinen. Det viste seg at vedkommende hadde fått blodpropp som en bivirkning av vaksinen.

I Norge er det meldt om ett tilfelle av blodpropp etter bruk av denne coronavaksinen.

- Dette er ikke noen enkel beslutning å ta. Det innebærer heller ikke at vi vil fraråde bruk av vaksinen framover, sa smitteverndirektør Geir Bukholm under pressekonferansen torsdag.

STOPPER: Smitteverndirektør Geir Bukholm forklarer hvorfor Norge stopper vaksineringen med AstraZenecas coronavaksine. Vis mer

Etterlyser informasjon

Selv om sykepleier Krøger skvatt da hun fikk høre nyheten om AstraZeneca-vaksinen, understreker hun at hun tror vaksinene er den eneste veien ut av pandemien.

- Det har jeg ingen problemer med.

Hun er derimot mer usikker på hvilke symptomer hun skal se etter i dagene som kommer.

- Jeg vet ikke hva jeg skal være oppmerksom på. Det er nok mange der ute som lurer på hvilke bivirkninger de skal se etter, sier Krøger.

Cathrine Krøger er også litteraturanmelder for Dagbladet.

Liten risiko

Legemiddelverket skriver på sine nettsider at det er liten risiko for alvorlige bivirkninger ved bruk av AstraZenica-vaksinen.

Til tross for dette skal det likevel være helt normalt at mange får minst en av følgende bivirkninger: Ømhet eller smerter på stikkstedet, hodepine, trøtthet, muskelsmerter, uvelhet, feber, frysninger, leddsmerter eller kvalme de første dagene etter vaksinasjon.

Bivirkningene er ofte mildere og sjeldnere etter andre dose enn etter første.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer