KJEMPESLANGE: Denne nesten åtte meter lange pytonslangen møtte sitt endelikt etter at den gikk til angrep på en lokal mann. Foto: AFP PHOTO / BATANG GANSAL POLICE / NTB Scanpix
KJEMPESLANGE: Denne nesten åtte meter lange pytonslangen møtte sitt endelikt etter at den gikk til angrep på en lokal mann. Foto: AFP PHOTO / BATANG GANSAL POLICE / NTB ScanpixVis mer

Ble angrepet av åtte meter lang kjempeslange som nesten rev av ham armen

Ble nesten slangemat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En rekke medier har det siste døgnet skrevet om en åtte meter lang pytonslange som gikk til angrep på en mann i det avsidesliggende Batang Gansal-distriktet i Indonesia.

Robert Nabadan jobber ifølge BBC som sikkerhetsvakt, og forsøkte å fange den enorme nettpytonen da han fant den midt i veien ved en palmeoljeplantasje.

Slangen gikk til angrep på mannen som fort kunne blitt slangemat om ikke flere andre hadde kommet løpende til for å hjelpe ham.

Ikke uvanlige

Slangen beit seg fast i Nabadans venstre arm, og ifølge det lokale politiet ble armen nesten revet av. Han ble deretter fraktet til et sykehus i Pekanbaru City, men det kan hende at hånda hans må amputeres på grunn av skadene.

Slangen, som av politiet blir beskrevet som «utrolig stor», måtte til slutt bøte med livet, og ble vist fram for befolkningen i en lokal landsby, før den ble delt opp og spist.

Elinaryon, leder for de lokale myndighetene, sier til BBC at sånne slanger slett ikke er et uvanlig skue i området.

- Man ser minst ti slike i året. I tørketiden kommer de ut for å lete etter vann, og i regnsesongen kommer de ut for å bade i vannmassene. Det er vanligvis mye mus på palmeoljeplantasjene, og det er disse slangene jakter på, sier han.

Heldig middagsmat: Slangen føler seg truet da Christopher Reynolds begynner å filme. Da den kaster opp måltidet for å rømme vekk kommer maten kveilende ut av seg selv. Video: Christopher Reynolds / Storyful. Vis mer

- Mye kjøtt

Elinaryon forteller videre at det ikke er anbefalt å håndtere de enorme reptilene på egenhånd, og trekker en logisk slutning:

- Det bør man virkelig ikke gjøre. Dersom man prøver å drepe slangen, blir den veldig sint. Det er da den angriper, sier han.

Han var heller ikke nevneverdig overrasket over at slangen ble spist.

- Jeg har hørt fra venner at det smaker veldig godt. Det er en slange på nesten åtte meter - det er mye kjøtt.

Spist

Det er derimot ikke alle som er like heldige. Så sent som i mars ble det kjent at en bonde fra landsbyen West Sulawesi hadde blitt spist av en sju meter lang slange. Det skriver Newsweek.

De andre landsbyboerne ble mistenksomme da de så slangen, og flere rapporterte at de hadde hørt skrik fra palmeoljeplantasjen natten i forveien.

- Vi fant både verktøy og skoene hans ved siden av slangen, sier en av landsbyboerne ifølge The Guardian.

Slike angrep på mennesker er ikke vanlig kost.