MOTTAR TRUSLER: I midten av juli ble Nahom Daniel (midten) angrepet av en person med en svær machete like ved Stig gård på Haugenstua. Her viser han Jan Bøhler (t.v) og Vestli-beboer Raymond Kristiansen hvordan overfallet skjedde. - Det er mye positivt som skjer i Groruddalen. Samtidig må du være veldig varsom og vokte dine ord, er de tre enige om.  
Foto: Nina Hansen
MOTTAR TRUSLER: I midten av juli ble Nahom Daniel (midten) angrepet av en person med en svær machete like ved Stig gård på Haugenstua. Her viser han Jan Bøhler (t.v) og Vestli-beboer Raymond Kristiansen hvordan overfallet skjedde. - Det er mye positivt som skjer i Groruddalen. Samtidig må du være veldig varsom og vokte dine ord, er de tre enige om. Foto: Nina HansenVis mer

Oslo-kriminalitet og gjenger

Ble angrepet med machete - nekter å gi opp Groruddalen

Både Jan Bøhler, Nahom Daniel og Raymond Kristiansen mottar trusler når de prater om kriminalitet og utfordringer i Groruddalen og i Oslo.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

For fem år sida ble Nahom Daniel dømt til samfunnsstraff i den såkalte barneraner-saken i Groruddalen. Nå er han snart ferdig utdannet som ungdomsarbeider. Målet er å unngå at flere unge havner i kriminell bane, slik han sjøl gjorde. Men i sommer har Daniel blitt knivangrepet to ganger.

Det å trekke seg ut av et miljø slik Nahom har gjort, er ikke akseptert.

- Jeg har så respekt for at Nahom gjør det han nå gjør. Han er en ung stemme som har guts og styrke nok til å prate om det som skjer, sier Jan Bøhler, Arbeiderpartiets Groruddal-mann.

Galt å tyste

Men det koster å stikke seg fram. Bøhler ønsker ikke å si for mye om truslene han har mottatt, annet enn at han tar sine forhåndsregler ut i fra kunnskap om miljøene. Den aktive Vestli-beboeren Raymond Kristiansen har vært i samtaler med politiet, mens Nahom Daniel har voldsalarm.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn