Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Oslo-kriminalitet og gjenger

Ble angrepet med machete - nekter å gi opp Groruddalen

Både Jan Bøhler, Nahom Daniel og Raymond Kristiansen mottar trusler når de prater om kriminalitet og utfordringer i Groruddalen og i Oslo.

MOTTAR TRUSLER: I midten av juli ble Nahom Daniel (midten) angrepet av en person med en svær machete like ved Stig gård på Haugenstua. Her viser han Jan Bøhler (t.v) og Vestli-beboer Raymond Kristiansen hvordan overfallet skjedde. - Det er mye positivt som skjer i Groruddalen. Samtidig må du være veldig varsom og vokte dine ord, er de tre enige om.  
Foto: Nina Hansen
MOTTAR TRUSLER: I midten av juli ble Nahom Daniel (midten) angrepet av en person med en svær machete like ved Stig gård på Haugenstua. Her viser han Jan Bøhler (t.v) og Vestli-beboer Raymond Kristiansen hvordan overfallet skjedde. - Det er mye positivt som skjer i Groruddalen. Samtidig må du være veldig varsom og vokte dine ord, er de tre enige om. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For fem år sida ble Nahom Daniel dømt til samfunnsstraff i den såkalte barneraner-saken i Groruddalen. Nå er han snart ferdig utdannet som ungdomsarbeider. Målet er å unngå at flere unge havner i kriminell bane, slik han sjøl gjorde. Men i sommer har Daniel blitt knivangrepet to ganger.

Det å trekke seg ut av et miljø slik Nahom har gjort, er ikke akseptert.

- Jeg har så respekt for at Nahom gjør det han nå gjør. Han er en ung stemme som har guts og styrke nok til å prate om det som skjer, sier Jan Bøhler, Arbeiderpartiets Groruddal-mann.

Galt å tyste

Men det koster å stikke seg fram. Bøhler ønsker ikke å si for mye om truslene han har mottatt, annet enn at han tar sine forhåndsregler ut i fra kunnskap om miljøene. Den aktive Vestli-beboeren Raymond Kristiansen har vært i samtaler med politiet, mens Nahom Daniel har voldsalarm.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?