Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble arrestert da de nektet å kjøpe noe på Starbucks. Nå får de erstatning

- Denne episoden har voldt byen vår mye vondt.

ARRESTERT: To mørkhudede menn blir arrestert etter å ikke ha ville kjøpe noe på den lokale Starbucks-filialen. Nå lar ikke reaksjonene mot kaffekjeden vente på seg. Video: CNN/Melissa DePino Les hele saken her: https://goo.gl/huDW5W Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Starbucks ble beskyldt for rasisme etter at de svarte mennene Donte Robinson og Rasjon Nelson ble anholdt av politiet, som ble tilkalt av en Starbucks-ansatt, da de oppholdt seg i kafeen uten å kjøpe noe.

De to skal ha ventet på en investor inne på Starbucks i mindre enn et kvarter, da en av de ansatte ba dem om å kjøpe noe. Da de ikke gjorde det, ringe den Starbucks-ansatte nødmummeret 911.

De to ble lagt i jern og tatt med utenfor. På dette tidspunktet ankom eiendomsutvikleren Andrew Yaffe og fortalte politifolkene at de to mennene var på kafeen for å møte ham.

Forlik

Nå har de to mennene inngått forlik med både Starbucks og byen Philadelphia. Ifølge Starbucks er detaljene i forliket mellom dem og to mennene «konfidensielt».

Når det gjelder avtalen mellom de to mennene og Philadelphia, er mer kjent.

Byen må i tillegg til å betale en symbolsk sum på en dollar til hver av mennene gi 200.000 dollar til et program for unge entreprenører.

- Denne episoden har voldt byen vår mye vondt. Men i stedet for å bruke tid, penger og ressurser på å en juridisk prosess har Rashon Nelson og Donte Robinson invitert til dialog, slik at noe godt kunne komme ut av dette, sier ordfører Jim Kenney.

Når det gjelder Starbucks er det allerede kjent at de vil sende samtlige av sine ansatte i USA på antirasisme-kurs.

De 175.000 ansatte skal på kurs 29. mai, og da vil alle Starbucks-kafeer i hele USA være stengt, sier selskapets toppsjef Kevin Johnson. Han reiste denne uken til Philadelphia for å personlig si unnskyld til de to mennene.

FÅR ERSTATNING: Rashon Nelson (t.v.) og Donte Robinson. Foto: AP Photo / Jacqueline Larma / NTB scanpix
FÅR ERSTATNING: Rashon Nelson (t.v.) og Donte Robinson. Foto: AP Photo / Jacqueline Larma / NTB scanpix Vis mer

Video førte til raseri

Det var en video av arrestesjonen, publisert på Twitter av et vitne, som førte til at saken for alvor tok av.

Starbucks-direktør Johnson beskrev videoen som «vond å se på» og omtalte arrestasjonen som et «forkastelig utfall».

Kaffekjeden la seg også paddeflat, og publiserte følgende beklagelse på Twitter:

«Vi beklager overfor disse to personene og våre kunder og er skuffet over at dette førte til en arrestasjon. Vi tar denne saken alvorlig og har tydeligvis mer jobb å gjøre når det kommer til hvordan vi håndterer hendelser i våre butikker. Vi går gjennom våre retningslinjer og vil fortsette med å samarbeide med lokalsamfunnet og politiet for å forsikre oss om at denne typen hendelser aldri finne sted i våre butikker».

(Dagbladet/NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media