HEKTET: Det sør-koreanske paret ble hektet på dataspillet Prius Online, der man skal ta seg av den virtuelle jenta Anima (bildet). Hjemme lå parets tre måneder gamle datter og sultet i hjel, ifølge retten.
HEKTET: Det sør-koreanske paret ble hektet på dataspillet Prius Online, der man skal ta seg av den virtuelle jenta Anima (bildet). Hjemme lå parets tre måneder gamle datter og sultet i hjel, ifølge retten.Vis mer

Ble avhengige av nettspill - datteren sultet i hjel

Ektepar i Sør-Korea dømt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Ekteparet brukte dagene på nettkafé, der de spilte nettspillet Prius Online. Spillet går ut på å ta vare på den virtuelle jenta Anima, som vokser etterhvert som spillet skrider fram.

Samtidig lå ekteparets datter hjemme og sultet i hjel.

Den 41 år gamle mannen og hans 25 år gamle kone ble arrestert i mars, fem måneder etter at de selv rapporterte om dødsfallet.

Nå er ekteparet dømt for å ha forvoldt hennes død igjennom «uansvarlig oppførsel».

- Umennesklig Ifølge dommen ble ekteparet hektet på nettspillet, og brukte mesteparten av døgnet på nettkafé. Kun én gang om dagen var de hjemom for å mate den tre måneder gamle datteren, som lå alene i flere timer om gangen.

Dommer Yu Sang-jae, som dømte paret, sier at det er parets uansvarlige oppførsel som førte til at den tre måneder gamle babyen døde.

- De skulle ha tatt seg av sitt underernærte og for tidlig fødte barn, men de ble avhengige av et nettspill. De matet henne ikke nok, og slo henne til og med, sier Yu Sang-jae til BBC.

- Det er en umoralsk og umennesklig kriminell handling som ikke kan tilgis på noen måte, sier dommeren.

Venter nok et barn Påtalemyndigheten hadde i utgangspunktet bedt om fem års fengsel for ekteparet, som i rettspapirene kun er identifisert med etternavnet «Kim», men dommeren ga en mildere straff fordi paret venter nok et barn.

Mannen (41) ble dømt til to års fengsel, mens kona (25) fikk to års betinget fengselsstraff.

Internett- og spillavhengighet er et stort problem i Sør-Korea, ifølge myndighetene. Barnepsykolog Ahn Dong-hyun ved Hanyang University hevder at så mange som 2,4 millioner sørkoreanere er i risikogruppen.