Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble avslørt - fikk kjempebot

Den australske byen Melbourne er på nytt coronastengt. Å bestille mat til 20 personer hos hurtigmatkjeden KFC vakte dermed mistanke.

KFC: Melbourne er nå i lockdown, og folk er beordret til å holde seg hjemme. En tur til hurtigmat-restauranten Kentucky Fried Chicken (KFC) avslørte en bursdagsfest. Det ble fort en dyr affære. Foto: Maureen McLean/Shutterstock
KFC: Melbourne er nå i lockdown, og folk er beordret til å holde seg hjemme. En tur til hurtigmat-restauranten Kentucky Fried Chicken (KFC) avslørte en bursdagsfest. Det ble fort en dyr affære. Foto: Maureen McLean/Shutterstock Vis mer

Denne uka ble den australske byen Melbourne i delstaten Victoria stengt ned på nytt, etter ny oppblussing av coronasmitte. Flere enn fem millioner personer er beordret til å holde seg hjemme fra og med midnatt natt til onsdag og minst seks uker framover.

Men det er det ikke alle som tar hensyn til. En tur til hurtigmat-restauranten Kentucky Fried Chicken (KFC) i Melbourne førte til en kjempebot for en gruppe venner på fest, skriver flere australske medier.

- Dyr kveld

To personer vekket mistanke da de bestilte mat for 20 personer hos KFC klokka 01.30 natt til fredag lokal tid. Ifølge The Herald Sun var det ambulansepersonell, som tilfeldigvis også bestilte mat på KFC, som ga politiet bilens registreringsnummer.

Politiet rykket ut, og oppdaget en bursdagsfest. I et hus fant de en gruppe mennesker som forsøkte å gjemme seg i bakgården, garasjen og under senger, skriver The Guardian.

Shane Patton, politimester i Victoria, sa fredag at flere bøter for å bryte coronarestriksjoner ble utdelt på det som skal ha vært en fest.

16 personer fikk hver sin bot på 1652 dollar, skriver 7News.

- Det er fullstendig latterlig oppførsel, og en veldig dyr kveld, sa Patton, som videre påpekte at bursdagsfesten kostet dem 26 000 dollar.

26 000 australske dollar tilsvarer rundt 170 000 norske kroner.

- Det er en bursdagsfeiring de vil huske lenge, sa han.

Dette er 16 av 60 bøter politiet har delt ut de siste 24 timene, fortalte Patton ifølge 7News.

GRENSA: Politiet i New South Wales (NSW) sjekker biler som krysser grensa fra Victoria. NSW stengte nemlig grensa til Victoria tidligere denne uka. Foto: William WEST / AFP
GRENSA: Politiet i New South Wales (NSW) sjekker biler som krysser grensa fra Victoria. NSW stengte nemlig grensa til Victoria tidligere denne uka. Foto: William WEST / AFP Vis mer

Kom med advarsel

Unntak fra nedstengningen i byen er om man skal handle, trene, ikke kan studere eller gjøre jobben sin fra eget hjem - eller utøve et forsørgeransvar. De nye restriksjonene innebærer videre at maks fem personer får delta i et bryllup, og maks ti i en begravelse. Det vil ikke være lov å ta imot besøk i eget hjem.

Restauranter og kafeer vil få holde åpent, men kan bare levere take away-mat. Konsertsteder, museum, kino, dyrehager, badeanlegg og gallerier må stenge.

I går advarte delstatsminister Daniel Andrews om at den påbegynte lockdownen på seks uker kan bli forlenget i Melbourne dersom ikke smittetallene går ned.

Coronaviruset: Lockdownen på seks uker kan bli forlenget i Melbourne dersom ikke smittetallene går ned. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

- Ingen nyter dette. Ingen ville være i denne situasjonen vi er i. Men vi har ikke noe valg, sier Andrews.

Samtidig kom nyheten om at åtte av de ni kommunale boligblokkene i Melbourne som i forrige uke ble avsperret av politiet, letter på tiltakene. De går nå over til stadium tre, som resten av Melbourne sentrum, skrev The Guardian.

Den siste blokka anses som et annerledes tilfelle. Her skal det være nok smittetilfeller og kjente nærkontakter til at blokka burde bli nedstengt i ni ytterligere dager, skriver avisa.

Ifølge The Sydney Morning Herald har mer en 50 beboere testet positivt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!