Ble avslørt av avtrykk

Politiet mener asylsøkeren ble avslørt av avtrykk de fant i Cathrine Halvorsens leilighet. De mener han gikk ned fem etasjer og kvalte den handikappede kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONGSVINGER (Dagbladet): Politiet er sikre på at de har identifisert Cathrine Halvorsens drapsmann. Svarene på de første tekniske sporene kom fra Kripos i går. Sammen ved vitneforklaringer var det fot- eller fingeravtrykk som førte til drapssiktelsen.

Var i leiligheten

Et av politiets hovedvitner har tidligere forklart at han ble oppringt av Cathrine kvelden før drapet. Hun fortalte da at en person av utenlandsk opprinnelse hadde tatt seg inn i leiligheten.

- Han kledde seg naken, dusjet og la igjen kondomer. Han sa at han skulle komme tilbake, forklarte Cathrine.

Drapssiktede, som bodde på asylmottaket på Kongsvinger, var de siste ukene ofte innom søsterens leilighet ikke langt unna. Ifølge naboer skulle han blant annet vanne blomstene i leiligheten.

- Vi mener at den siktede er identisk med personen som var i Cathrine Halvorsens leilighet mandag kveld, sier politiadvokat Rolf Thoresen ved Hedmark politidistrikt.

I går morges bestemte politiet seg for å sikte 32-åringen. Klokka 11.32 gikk kriminalteknikerne inn i søsterens leilighet på Langeland på Kongsvinger.

Desperat kamp

Cathrine kjempet en desperat kamp mot drapsmannen. Hun ble trolig kvalt med et klesplagg. Politiet mener at den siktede asylsøkeren gikk ned fra søsterens leilighet i femte etasje, og deretter tok seg inn i Cathrines leilighet. Leiligheten bærer preg av kamp.

Politiet har ikke fått svar på prøver som er sendt Rettsmedisinsk institutt. Det betyr at det ikke er DNA-spor som har ført til siktelsen.

- Vi prioriterer nå to ting, det ene er å finne den siktede, det andre å sikre nye bevis gjennom tekniske undersøkelser og avhør, sier politiadvokat Thoresen.

Naboer: Asylsøkerens søster bodde i leiligheten øverst t.v. Han var ofte på besøk hos søsteren, og var kollega med Cathrine.