Louise har tatt coronavaksine:

Ble avvist: - Dater ikke vaksinerte

Louise Samson (35) ble overrasket over at nettflørten skulle ta en så brå vending.

AVVIST: Da mannen fikk vite at Louise Samson (35) er vaksinert, avviste han henne på sekundet, hevder hun selv. Foto: Privat
AVVIST: Da mannen fikk vite at Louise Samson (35) er vaksinert, avviste han henne på sekundet, hevder hun selv. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som om det ikke var vanskelig nok å date fra før ...

Danske Louise Samson (35) opplevde nylig en helt ny hindring i «dating-gamet».

Hun ble nemlig kontaktet av en mann hun hadde hatt litt kontakt med tidligere, på en datingside på Facebook. I begynnelsen virket alt såre vel:

- Han startet med å spørre meg hvordan det gikk. I den forbindelse kom vi inn på hva jeg jobber med, forteller Louise til Dagbladet.

- Er du vaksinert?

Hun jobber som tilkallingshjelp innen eldrepleien i Danmark. I den forbindelse spurte mannen spurte henne: «Da er du kanskje vaksinert?».

- Jeg svarte ærlig at ja, jeg er vaksinert mot corona, sier Louise.

Saken ble først omtalt av den danske avisa BT.

Ble avvist

Louise syntes det var en underlig ting å spørre om, siden de ikke egentlig kjente hverandre. Svaret hun fikk var enda mer overraskende:

«OK, da hopper jeg videre», svarte mannen - til Louises store forbauselse.

«Ja, unnskyld. Men jeg ønsker ikke å date vaksinerte», skrev han videre.

Og dermed var det kapittelet over, uten at Louise fikk noen som helst begrunnelse for hvorfor mannen ikke vil date vaksinerte kvinner.

«DATER IKKE VAKSINERTE»: Mannen gjorde det klart at han ikke ønsket å date Louise, fordi hun er vaksinert mot covid-19. Foto: Privat
«DATER IKKE VAKSINERTE»: Mannen gjorde det klart at han ikke ønsket å date Louise, fordi hun er vaksinert mot covid-19. Foto: Privat Vis mer

- Personlig kunne jeg aldri finne på å spørre folk om vaksinestatus selv. Jeg synes det er et valg som folk selv skal ta. Jeg hadde aldri forestilt meg at dette skulle bli et nytt krav innen dating, sier hun lattermildt.

- Skremmende

Hun understreker at hun ikke kjente mannen, så hun la ikke så veldig mye i det at hun ble avvist. Det kom bare litt brått på henne.

- Jeg må innrømme at jeg setter pris på ærligheten hans. Men jeg synes det er skremmende at vi nå som folk opplever enda en oppdeling, mellom vaksinerte og ikke-vaksinerte, sier hun.

Louise delte en skjermdump av samtalen i ei jentegruppe hun er medlem i på Facebook, først og fremst fordi hun syntes det var komisk. Men også for å se om andre også hadde opplevd noe liknende.

- Det var noen få som faktisk hadde gjort det. Men de aller fleste var enige med meg i at denne samtalen hadde tatt en underlig vending.

Det var dessuten noen i kommentarfeltet som var enige med mannen.

En av dem sammenlikner det å ha fått ei vaksine med å ta steroider eller stoffer, eller drikke altfor mye. Hun skriver at hun ikke vil date noen som ikke «passer på hva de putter i kroppen sin», ifølge BT.

SMERTEFULT: Da Felien De Maesschalck skulle ta sin andre dose med Moderna-vaksinen fikk hun en sterk reaksjon. Video: Dagbladet/ TikTok. reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

- Overrasket

Andre mener at de som har fått vaksinen har helt andre holdninger og verdier enn dem selv, og at de derfor ikke ville klart å blitt enige.

Mens noen er bekymret for om de kan «få noe» fra vaksinen inn i kroppen sin hvis de oppholder seg for nærme noen som er vaksinerte.

- Det overrasket meg faktisk at det var så mange som var enige med ham, sier Louise, og legger til:

- Det er opp til hver enkelt hvilket valg man tar rundt det å bli vaksinert. Men jeg synes ikke at man kan begynne å dømme folk ut fra at en uoverensstemmelse. Vi er jo alle forskjellige, på noen områder er vi enige - og på andre ikke. Det betyr da ikke at man ikke kan omgås.

I Danmark er 74,7 prosent av befolkningen fullvaksinert, mens 1,3 prosent venter på sin andre dose, ifølge Statens Serum Institutt.

Det betyr at 4,38 millioner innbyggere av den totale befolkningen på 5,83 millioner er ferdig vaksinert (to doser).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer