Ble badet i glohett vann - kvinne døde

En psykisk utviklingshemmet kvinne døde torsdag etter å ha blitt badet i glohett vann. Ulykken skjedde i kvinnens leilighet i Arnebråtveien på Røa i Oslo - i en av bydelens seks boliger for utviklingshemmede. Saken er nå under politietterforskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 56 år gamle utviklingshemmede kvinnen skulle bade i badekaret i leiligheten sin søndag for en uke siden med hjelp fra en mannlig pleieansatt. Kvinnen ble plassert på en badeheis og senket ned i vannet. Men vannet i badekaret var så varmt at kvinnen ble skåldet.

Slo alarm

Pleieren slo alarm, og kvinnen ble umiddelbart sendt til Ullevål sykehus. Der ble hun lagt til overvåking på kirurgisk klinikk. Tilstanden var først stabil, men torsdag ettermiddag forverret tilstanden seg, og kvinnen døde som en følge av forbrenningen.

- Dette er en dypt tragisk hendelse som ikke under noen omstendighet skal forekomme. Saken er sendt til politiet for videre etterforskning, opplyser administrasjonssjef i Røa bydel, Geir Christiansen.

Den mannlige pleieansatte er tatt ut av arbeid i bydelen og får ikke tilbake jobben før politiet eventuelt har funnet ut at han ikke gjorde noe kritikkverdig. Mannen er ikke utdannet vernepleier.

- Pleieren er dypt ulykkelig og har vært mye på sykehuset og våket over kvinnen sammen med en annen pleier siden ulykken skjedde forrige søndag, sier Christiansen.

Dype brannskader

Kvinnen ble kjørt i ambulanse til Ullevål sykehus. Vakthavende lege, Sverre Løken, tok imot henne, og foretok en generell undersøkelse og vurdering.

- Kvinnen hadde dype brannskader på ryggen. Hun var ved bevissthet, og tilstanden var stabil da hun kom. Men det er ofte slik med brannskader at det blir andre komplikasjoner etter hvert.

Etterforsker

Kriminalvakta i Oslo fikk beskjed fra sykehuset om dødsfallet klokka 18.00 torsdag. Saken ble sendt videre til volds- og vinningsseksjonen, og politiet jobber med saken.

Politiet skal blant annet undersøke om det kan ha vært tekniske feil i badekaret som førte til ulykken.

Kvinnen er sendt til rettsmedisinsk institutt for obduksjon.

Den 56 år gamle kvinnen har ingen barn og var heller ikke gift. Hun bodde i en av Røa bydels seks boliger for utviklingshemmede. Der hadde hun sin egen leilighet, men var fullstendig avhengig av pleiere til alle gjøremål - også til å bade. Det var fire andre som bodde sammen med henne i bofellesskapet, hvor det var ansatte til stede hele døgnet.

<B>HER SKJEDDE ULYKKEN:</B> Den 56-årige utviklingshemmede kvinner bodde her i Arnebråtveien bofellesskap på Røa i Oslo.