BLE BANKET OPP: Monica Reistad (30) forteller at hun ikke vil la seg skremme av mannen som angrep henne ved inngangsdøra til sin egen leilighet. Foto: Privat
BLE BANKET OPP: Monica Reistad (30) forteller at hun ikke vil la seg skremme av mannen som angrep henne ved inngangsdøra til sin egen leilighet. Foto: PrivatVis mer

Mann etterlyst for voldtektsforsøk i Bergen:

Ble banket opp og voldtektstruet ved inngangsdøra si. - Dette er min måte å ta hevn på!

En ukjent mann overfalt, banket opp og volds- og voldtektstruet Monica Reistad (30). Nå forteller hun sin historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 30 år gammel kvinne i Bergen ble natt torsdag 27. oktober slått og sparket i hodet av en mann som truet med å voldta eller drepe henne. Hendelsen fant sted ved 03-tiden.

ETTERLYST: Politiet ønsker å komme i kontakt med denne mannen. Han ble sett nær åstedet ikke lenge etter overfallet. Foto: Politiet
ETTERLYST: Politiet ønsker å komme i kontakt med denne mannen. Han ble sett nær åstedet ikke lenge etter overfallet. Foto: Politiet Vis mer

- Mannen forsøkte å true seg til seksuell omgang, ellers skulle han drepe henne, sa operasjonsleder Hans-Erik Thue, ifølge NTB.

Kvinnen fortalte politiet at da hun skrek til, overfalt mannen henne og slo og sparket henne i hodet. Kvinnen ble sendt til behandling på Bergen legevakt.

Denne kvinnen var Monica Reistad. Hun var på vei hjem fra en venn. Hun var edru og trøtt.

Overfalt ved inngangsdøra

Rett før hun satt nøkkelen i inngangsdøra der hun bor skjedde det. En ukjent mann overfalt henne.

- Jeg la merke til at han sto på den andre siden av veien først. Så hørte jeg noen løpe. Plutselig sto han foran døra mi, sier Reistad til Dagbladet, som forteller om den svært voldelige episoden som politiet i Bergen etterforsker.

Gjerningsmannen, som er etterlyst med bilde i Bergens Tidende, skal ha snakket bergensdialekt.

GROV VOLD: Monica forteller at mannen slo helt fram til hun skrek om hjelp. Foto: Privat
GROV VOLD: Monica forteller at mannen slo helt fram til hun skrek om hjelp. Foto: Privat Vis mer

- Han slo meg mange ganger, først midt i ansiktet. Alt ble helt hvitt. Da jeg våknet opp igjen fortsatte han å slå meg i ansiktet. Han sa at han skulle slå meg i hjel og at jeg skulle dø med pikken i kjeften, sier hun.

Mannen fortsatte å slå, og til slutt slo han hull i hodet på Monica.

GOD VENN: Denne hunden ble en av mange gode støttespillere i dagene etter overfallet. Foto: Privat
GOD VENN: Denne hunden ble en av mange gode støttespillere i dagene etter overfallet. Foto: Privat Vis mer

- Skallen sprakk og det rant mye blod. Da skrek jeg alt jeg kunne, men han fortsatte å slå. Det var først da jeg begynte å rope om hjelp at han løp bort.

Gikk ut

Mannen truet med voldtekt, men heldigvis gikk han ikke til det steg å utføre den. Dagene etter overfallet ble tunge for Monica, men hun takket venner og støtteapparat for mye god hjelp.

- Jeg bestemte meg tidlig for at jeg måtte komme meg ut. Første kvelden sto jeg bare og så ut av vinduet, sier Reistad, og forteller at hun fikk låne en hund av en venn.

- Noen venner ble med meg ut på turene. De første dagene var jeg lettskremt. Bare noen syklet forbi eller om en mann gikk ut av en dør, så skrek jeg, sier hun, og legger til at hun så fikk fortalt at det er en vanlig reaksjon og at kroppen hennes fremdeles var i sjokk.

BLODIG: Eiendelene til Monica var blodige etter overfallet. Foto: Privat
BLODIG: Eiendelene til Monica var blodige etter overfallet. Foto: Privat Vis mer

Hun håper at å fortelle historien kan føre til at flere er åpne om egne liknende traumatiske opplevelser.

- Det er veldig få som tør å stå fram som offer. Det fører kanskje til at typer som angriper kvinner slipper lett unna, sier Reistad, som har fått mange henvendelser etter å ha stått fram i Bergens Tidende og i Bergensavisen.

- Mange sier de angrer på at de ikke har gjort det samme som meg, sier Reistad, som sier hun nekter å la seg skremme.

- Hadde jeg gjort det lett for meg, fortsatt å stå i vinduet og ikke møte virkeligheten ansikt til ansikt i den tidlige fasen, ville det kanskje ført til traumer eller posttraumatisk stresslidelse. Jeg ble fortalt at jeg hadde de tendensene i starten. Jeg var redd for å få det, sier Reistad, som nå håper på å kunne gå videre i livet.

- Jeg er ikke redd lenger. Å komme meg ut var den beste medisinen, sier hun.

- Min måte å ta hevn på

Reistad har gitt følgende beskrivelse av overfallsmannen: Under 30 år, slank, nordisk utseende, halvlangt mellomblondt hår. Han snakket bergensdialekt og var iført en dongeribukse og en hvit lue, skriver Bergens Tidende, som også har publisert et bilde av en mann politiet mener kan være gjerningsmannen.

- Å gå ut i media er min måte å ta hevn på. Jeg vil virkelig at han skal bli tatt. Han kan ikke gå løs! sier Reistad.

Politiet har mottatt flere tips etter at overvåkingsbildet ble offentliggjort, skriver BT.

- Vi vil gå gjennom disse, samt fortsette vår etterforskning for å avdekke hva som har skjedd, sier politiadvokat Cathrine Krohn i Vest politidistrikt til avisa.