Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble bedt om å overgi seg - men skjøt selv mot styrkene

Elitestyrkene som drepte Osama bin Laden hadde som oppdrag å drepe Bin Laden - ikke fange ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Osama bin Laden skjøt selv mot elitestyrkene som stormet luksusvillaen hans i Abbottabad, og skal ha blitt bedt om å overgi seg. Da han ikke gjorde det, ble han skutt i hodet. Deretter skal han ha blitt skutt en gang til fordi styrkene ønsket å forsikre seg om at han virkelig var død, melder ABC News.

Menneskelig skjold Seint i går kveld lokal tid fløy to amerikanske helikoptere inn lavt fra Afghanistan og under CIA-direktør Leon Panettas kommando stormet sjøforsvarets SEAL Team Six villaen.

To av Bin Ladens nære medhjelpere ble drept sammen med en av Osama bin Ladens sønner og en kvinne som skal ha blitt brukt som menneskelig skjold.

Andre kvinner og barn var også tilstede i villaen under aksjonen.

DNA-match Amerikanerne tok liket av Bin Ladens lik med til Afghanistan i et helikopter for å bekrefte hans identitet. Ifølge ABC News matchet hans DNA med DNA-et til hans søster som døde av hjernekreft i Boston. Hjernen hennes ble bevart i tilfelle det ble nødvendig å bekrefte Osama Bin Ladens DNA.

Bin Laden skal etter testingen ha blitt gravlagt i sjøen i samasvar med islamsk praksis.

Den amerikanske elitestyrken var på bakken i bare 40 minutter. De skal ha brukt mest tid på å prøve å få informasjon ut av de gjenlevende om Al Qaida og fremtidige planer.

Til tross for at han ble bedt om å overgi seg, skal den amerikanske elitegruppen som utførte oppdraget ha hatt som mål å drepe - og ikke fange - Bin Laden, melder nyhetsbyrået Reuters.

DREPT: Terrorlederen Osama bin Laden ble drept natt til i dag. Arkivfoto: REUTERS/Stringer/Scanpix
DREPT: Terrorlederen Osama bin Laden ble drept natt til i dag. Arkivfoto: REUTERS/Stringer/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media