Ble bedt om å sette seg bakerst for å «balansere» flyet

Skrekkslagne charterturister nektet å gå om bord.

VILLE IKKE FLY: Over 70 passasjerer valgte å bli igjen på bakken i Palma etter at de ble bedt om å fungere som ballast. En bagasjeromsdør var fastlåst og all reisegods ble fordelt i flyets front.    AFP PHOTO    DDP/MARTIN OESER
VILLE IKKE FLY: Over 70 passasjerer valgte å bli igjen på bakken i Palma etter at de ble bedt om å fungere som ballast. En bagasjeromsdør var fastlåst og all reisegods ble fordelt i flyets front. AFP PHOTO DDP/MARTIN OESER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): 71 turister nektet å borde et Thomas Cook-fly fra Mallorca etter å ha blitt bedt om å sette seg bakerst for å gi flyet riktig balanse.

Det skal ha vært en bakre bagasjeromsdør som satt fast slik at all reisegods ble plassert fremst i flyet, fronten av flyet ble derfor tung og passasjerer ble bedt om å sette seg bakers, skriver Daily Mail.

Verste flyturenFlere av de reisende krevde forsikringer fra flyets kabinpersonale om at den fastlåste bagasjeromsdøra ikke kom til å åpne seg i lufta. Da problemet ikke ble løst valgte totalt 71 passasjerer å bli igjen på flyplassen i Palma, Mallorca.

Charterturistene ble heller ikke beroliget av passasjerer som hadde tatt flyet til Mallorca, men advarte mot å borde flyet da turen nedover hadde vært den verste flyturen de noensinne hadde tatt.

- Vi ble tildelt plasser, men så ba de oss om å glemme det og sette oss bakerst, forteller 17 år gamle Rowen Laybourne til Daily Mail.

- Kysset bakkenDa mange av turistene ikke hadde anledning til å betale for en ny flybillett, valgte flere å likevel gå om bord i Thomas Cook-flyet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer