Ble bedt om å sette seg bakerst for å «balansere» flyet

Skrekkslagne charterturister nektet å gå om bord.

VILLE IKKE FLY: Over 70 passasjerer valgte å bli igjen på bakken i Palma etter at de ble bedt om å fungere som ballast. En bagasjeromsdør var fastlåst og all reisegods ble fordelt i flyets front.    AFP PHOTO    DDP/MARTIN OESER
VILLE IKKE FLY: Over 70 passasjerer valgte å bli igjen på bakken i Palma etter at de ble bedt om å fungere som ballast. En bagasjeromsdør var fastlåst og all reisegods ble fordelt i flyets front. AFP PHOTO DDP/MARTIN OESERVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): 71 turister nektet å borde et Thomas Cook-fly fra Mallorca etter å ha blitt bedt om å sette seg bakerst for å gi flyet riktig balanse.

Det skal ha vært en bakre bagasjeromsdør som satt fast slik at all reisegods ble plassert fremst i flyet, fronten av flyet ble derfor tung og passasjerer ble bedt om å sette seg bakers, skriver Daily Mail.

Verste flyturen
Flere av de reisende krevde forsikringer fra flyets kabinpersonale om at den fastlåste bagasjeromsdøra ikke kom til å åpne seg i lufta. Da problemet ikke ble løst valgte totalt 71 passasjerer å bli igjen på flyplassen i Palma, Mallorca.

Charterturistene ble heller ikke beroliget av passasjerer som hadde tatt flyet til Mallorca, men advarte mot å borde flyet da turen nedover hadde vært den verste flyturen de noensinne hadde tatt.

- Vi ble tildelt plasser, men så ba de oss om å glemme det og sette oss bakerst, forteller 17 år gamle Rowen Laybourne til Daily Mail.

- Kysset bakken
Da mange av turistene ikke hadde anledning til å betale for en ny flybillett, valgte flere å likevel gå om bord i Thomas Cook-flyet.

- Folk kysset bakken og foldet hendene som om de ba da de kom ut av flyet, forteller Dave Charlton om passasjerene som gikk av flyet på Palma flyplass.

- De sa at de først trodde det var turbulens, men at det må ha vært problemer på grunn av vektfordelingen. Flere gråt og hulket, sa Charlton til Daily Mail. Dave Charlton og familien hans valgte heller å betale rundt 6000 kroner for nye flybilletter.

- Vi ville bare ha et fly som ikke brukte oss som ballast, sa han videre.

En talskvinne for reisebyrået Thomas Cook bagatelliserte saken og forklarte at passasjerer ofte blir fordelt plasser i fly for å jevne ut vekta.

- Vi er skuffet over at så mange passasjerer valgte å ikke fly med oss, tross forsikringer fra kaptein og kabinpersonale, sa talskvinnen for Thomas Cook til Daily Mail.