Ble bedt om å stemme over lønnskutt, vedtok lønnsøkning

Kenyanske parlamentsmedlemmer vil ha 130 ganger høyere lønn enn minstelønna.

PARLAMENTET: Parlamentsmedlemmene valgte å snu forslaget om lønnskutt på hodet. Bildet er fra åpningen av parlamentet den 11. april i år. Foto: REUTERS/Noor Khamis/NTBScanpix
PARLAMENTET: Parlamentsmedlemmene valgte å snu forslaget om lønnskutt på hodet. Bildet er fra åpningen av parlamentet den 11. april i år. Foto: REUTERS/Noor Khamis/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kenyanske parlamentsmedlemmer, som allerede er blant verdens best betalte lovgivere, stemte i går for å gi seg selv en lønnsforhøyelse, som gjør at de vil tjene 130 ganger mer enn de som har minstelønn, ifølge Reuters.

Dermed trosser de myndighetenes planer om å kutte lønnskostnadene i det offentlige, for å kunne skape nye jobber i landet som har en arbeidsledighet på 40 prosent.

Presidenten Uhuru Kenyatta vant den 4. mars i år presidentvalget, blant annet ved å presentere planer for økonomisk vekst i landet. Han har bedt landets parlamentsmedlemmer om å godta lønnskutt.

Et stort flertall i parlamentet stemte i går for å snu kutt til økning.

- De har tatt fra oss vår verdighet, og vi må ta den tilbake, sa parlamentsmedlem Jimmy Angwenyi til forsamlingen, og støttet forslaget med å snu lønnskuttvedtaket til et lønnsøkningsvedtak.

Parlamentsmedlemmenes lønn er fra før på 532 000 shilling, nesten 37 000 kroner, og de vil ha den økt til 857 000 shilling, nesten 59 000 kroner.

Gjennomsnittslønna i Kenya er på 6498 shilling, rundt 450 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer