FORLISTE Dette bildet fra 17. april viser den sørkoreanske kystvakta som søker etter passasjerer på fergen Sewol.  Foto: AFP / ED JONES / NTB scanpix
FORLISTE Dette bildet fra 17. april viser den sørkoreanske kystvakta som søker etter passasjerer på fergen Sewol. Foto: AFP / ED JONES / NTB scanpixVis mer

Ble bedte om å vente på lugarene mens fergen kantret: - De sa det samme igjen og igjen

Elever vitner i rettssak etter fergeforlis i Sør-Korea.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sørkoreanske tenåringer fortalte i retten mandag om hvordan de ble etterlatt i den synkende fergen Sewol. Fergen kantret og sank med 476 passasjerer om bord i april. 325 av passasjerene på ferja var elever som var på skoletur, og kun 75 av dem overlevde.

Elevene forteller hvordan de gjentatte ganger ble bedt om bli der de var da fergen sank.

- De sa det samme igjen og igjen, sier én av de seks som vitnet i retten mandag. Hun forteller hvordan hun og klassekameratene fulgte ordren helt til fergen hadde krenget så mye at døren til kabinen var over hodet på dem.

- Vi hadde på oss redningsvester. En av lederne i klassen min foreslo at vi ventet til vi kunne flyte oppover, sier hun ifølge Telegraph.

En annen tenåring forteller hvordan besetningen hadde sagt at passasjerene, «spesielt studentene fra Danwon High School», skulle bli i kabinene sine.

Til slutt begynte noen å klatre, mens vannet steg inn i ferja. Et vitne sier de ikke fikk noe hjelp av noen fra mannskapet. Hun sier vannet flommet inn da hun hoppet ut av fergen, og at flere av klassekameratene hennes aldri kom seg ut.

Kaptein Lee Joon-seok og 14 besetningsmedlemmer er anklaget for ulike forhold, fra uaktsomt drap til brudd på sjøretten.

(Dagbladet/NTB)