Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble befølt mens hun rapporterte live på tv: - Han hvisket meg i øret: «Vil du ligge med meg i kveld?»

Esmeralda Labye (42) snakker ut etter tafseskandalen på Köln-karnevalet.

- BLE BEFØLT: Da den belgiske journalisten Esmeralda Labye rapporterte live på tv fra karnevalet i Køln i går, skal hun plutselig ha fått ei hånd plassert på brystet. Skjermdump: RTBF
- BLE BEFØLT: Da den belgiske journalisten Esmeralda Labye rapporterte live på tv fra karnevalet i Køln i går, skal hun plutselig ha fått ei hånd plassert på brystet. Skjermdump: RTBF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fredag skrev Dagbladet om den kvinnelige, belgiske journalisten som skal ha blitt befølt på brystene mens hun rapporterte live på tv fra det berømte karnevalet i Köln.

Dagbladet har vært i kontakt med Esmeralda Labye med spørsmål om hennes opplevelse av hendelsen. Labye sier hun er sliten etter alt oppstyret, og viser til at hun har omtalt opptrinnet behørig i en lang personlig tekst som er trykket på tv-kanalen RTBFs hjemmeside.

- Etter det kaotiske liveinnslaget fra karnevalet torsdag og de mange reaksjonene fra kolleger og seere ønsker jeg å komme med min analyse av hva som skjedde, skriver Labye.

- Obskøn gest Journalisten forteller at hun i starten av tv-innslaget merket at noen sto bak henne, men at hun ikke følte noe ubehag eller fikk noen følelse av at noe ille skulle skje.

- Det var to eller tre menn som ønsket å tiltrekke seg oppmerksomheten, men jeg fokuserte på min livesendig og enset dem ikke i begynnelsen. Deretter fikk jeg et kyss på halsen, forteller Esmeralda Labye.

Reporteren lot seg ikke vippe av pinnen og fortsatte sin liverapportering.

- Kort tid etter var det en ung tysker som hvisket meg i øret: «Vil du ligge med meg i kveld?». Jeg kjente to hender som hvilte på skuldrene mine, og jeg så at personen bak meg utførte en obskøn gest, en seksuell handling som ikke hører hjemme på tv. På min venstre side sto en mann og viste fingeren til kameraet, sier Labye som da var i ferd med å avslutte sitt innslag.

Mistet besinnelsen Kameraet fortsatte å gå i påvente av at programlederen skulle takke av liveteamet fra Köln-karnevalet.

- Det var i det øyeblikket én av de tre mennene rundt meg berørte brystet mitt. Da mistet jeg besinnelsen, sier Labye som da snudde seg mot mennene og sa til dem på engelsk at de ikke skulle røre henne.

Labye skriver at mennene ikke lot til å forstå hvorfor hun ble sint, men at de forlot stedet uten å si noe.

Videre forteller hun at kameramannen hennes var illsint og forsøkte å få mennene til å oppføre seg. I alt oppstyret skal ikke kameramannen ha sett at Labye fikk en hånd plassert på brystet.

Bildene som angivelig viser dette, blir etterforsket av politiet. Tv-kanalen RTBF har ikke ønsket å distribuere bildematerialet til media.

Köln-avisa Express skriver at en 17-åring fredag troppet opp og meldte seg for politiet sammen med sin mor etter å ha blitt gjenkjent på bilder på internett.

Gutten nekter for å ha gjort seksuelle tilnærmelser mot den belgiske journalisten.

Politiet jakter en annen mann for brystbefølingen Labye skal ha blitt utsatt for.

Ny tafseskandale Med hendelsene på Köln-karnevalet rystes Tyskland av en ny tafseskandale.

10. januar skrev Dagbladet at politiet i Köln etterforsker 516 saker etter nyttårsfeiringen, der en stor gruppe menn skal ha overfalt og forulempet kvinner.

Også i Hamburg dukket det opp en lang rekke slike saker etter nyttårsfeiringen. Hundrevis av kvinner hevdet at gjerningsperonene var nordafrikanere og flyktninger.

Esmeralda Labye gjør et poeng av at dette ikke var tilfellet i den ubehagelige hendelsen hun ble utsatt for.

- Det var unge mennesker som snakket tysk, sier hun.

Köln-politiet opplyste torsdag morgen at de etterforsker 18 tilfeller av seksuelle overfall på Köln-karnevalets første dag, deriblant voldtekt.

Totalt skal 224 lovbrudd ha blitt politianmeldt under torsdagens festligheter, og mer enn 180 personer ble pågrepet. Elleve politibetjenter skal ha pådratt seg skader.