Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble beleiret av politiet

ØVRE EIKER (Dagbladet): Outlaws-talsmann Dag Stærkeby og hans MC-brødre er beleiret av politiet på motorsykkelgården i Øvre Eiker. Fem av gjestene som ankom fra utlandet for å delta på festen i dag, ble i går innbrakt av politiet. To kanadiske og et amerikansk Outlaws-medlem ble bortvist fra landet i ekspressfart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De norske MC-arrangørene føler seg som fritt vilt hos politiet.

- Det er hårreisende. Hvis noen annen gruppe ble diskriminert på samme måte, ville det kommet kraftige reaksjoner. Politiet bruker alle midler for å ødelegge for oss. Vi vil bare ha en fest, sier Stærkeby til Dagbladet.

Spanere i buskene

Han og flere av MC-brødrene var i går i gang med å stelle i stand til fest. Langs riksveien ved gården står politiet mannssterke, og et utall spanere ligger i buskene.

Ved 15.30-tida i går ble et amerikansk Outlaws-medlem og hans finske kone tauet inn ved en av kontrollpostene ved gården. Myndighetene iverksatte straks bortvisningsprosedyren. Tre andre MC-menn som ankom Gardermoen, ble straks bortvist.

Advokatfullmektig Helle Kristin Gulseth reagerer skarpt på den behandlingen av MC-entusiastene.

- En av de bortsendte er tidligere ustraffet og har jobbet ved en og samme bedrift i 14 år i Canada. Begrunnelsen for bortvisningen er hensynet til den offentlige orden. Politiet frykter sammenstøt mellom Outlaws og Hells Angels. Men Outlaws og HA er jo ikke rivaliserende klubber, sier Gulseth til Dagbladet.

- Det er ren trakassering fra politiets side når man sier at alle Outlaws-medlemmer fra utlandet skal bortvises. Gutta begynner å bli frustrerte. Det er en inngrodd holdning hos politiet at alle MC-medlemmer er skurker. Men det er stor forskjell på gruppene. Politiets behandling strider mot grunnleggende rettsprinsipper, legger advokaten til.

- Mer øl på oss

Festansvarlig Stærkeby er sint:

- Dette er latterlig og tragikomisk. Jeg har blitt sjekket av politiet 20 ganger de siste to dagene. Hver gang leter de etter våpen. Da de to gjestene våre ble pågrepet sa jeg til lensmannen at han snarest måtte se og komme seg ned på jorda igjen.

Uansett: I dag blir det Outlaws-fest i Øvre Eiker. Ingen vet hvor mange som kommer, på grunn av politiets jernlinje.

- Vi har vært åpne om dette arrangementet, og har hatt fire møter med politiet om festen. På det siste møtet slo de seg vrange. Politiet kan ikke vente seg en slik åpenhet fra oss i framtida, sier Stærkeby. Han mener MC-vennene er langt mer siviliserte enn politiet, men han håper i det lengste at politiet ikke skal ødelegge hele arrangementet.

- Uansett om alle gjestene blir tatt av politiet, så blir det fest. Da blir det bare mer øl på oss, sier MC-entusiasten.

JERNRING: Samtlige MC-medlemmer ble grundig sjekket av politiet. Dette medlemmet fra Hokksund-klubben Chapter 2 slapp gjennom.
FORBANNET: Outlaws-talsmann Dag Stærkeby.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media