BASKETAK: I denne rundkjøringen på Åråsen i Lillestrøm skal en 35-åring ha slått en mann i ansiktet gjentatte ganger. Foto: Google Streetview / Skjermdump.
BASKETAK: I denne rundkjøringen på Åråsen i Lillestrøm skal en 35-åring ha slått en mann i ansiktet gjentatte ganger. Foto: Google Streetview / Skjermdump.Vis mer

Vold i rundkjøring:

Ble beskyldt for å kjøre sakte - slo ned trafikant og trakk kniv mot en annen

Forsvareren sier at den tiltalte handlet i nødverge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 30. oktober i fjor ble en 35 år gammel mann så irritert over å bli beskyldt for å kjøre for sakte, at han slo ned en trafikant og trakk kniv mot en annen i en rundkjøring i Lillestrøm ved Åråsen.

Saken ble først omtalt av Romerikes Blad.

Gjentatte slag i ansiktet

I retten forklarte fornærmede at han signaliserte med både lys og tuting at bilføreren foran kjørte for sakte. Den tiltalte 35-åringen i bilen foran, som var på vei mot rundkjøringen, svarte med å stanse bilen i rundkjøringen og begynte å gå mot fornærmedes bil.

«I etterkant av at han stoppet i rundkjøringen, gikk han mot NN som var sjåfør av bilen bak, og slo han deretter gjentatte ganger i ansiktet med knyttet neve», står det i tiltalen.

- Tiltalte erkjente de faktiske forholdene, men anførte nødverge og provokasjon, sier politiadvokat i Øst politidistrikt, Benedicte Granrud til Romerikes Blad.

- Handlet i nødverge

Den voldstiltaltes forsvarer, Sverre Olaf Simonsen, forklarer handlingen med at tiltalte har opplevd å bli overfalt selv, og derfor var redd for å bli mishandlet.

- Den fornærmede hadde blinket og tutet, derfor gikk min klient ut for å se om han trengte hjelp. Det kom fram i retten at den fornærmede hadde dyttet min klient med magen, noe han oppfattet som truende. Min klient har blitt utsatt for vold i Lillestrøm tidligere, og var derfor redd for å bli grisebanket, sier Simonsen.

I retten forklarte den tiltalte at fornærmede også skal ha ropt "Hva feiler det deg?" til han, da han gikk mot bilen.

Truet med kniv

Ifølge tiltalen skal den tiltalte i etterkant av voldshendelsen ha hentet en lommekniv fra bilen, og truet en person som kom under basketaket.

- I etterkant kom det en ukjent person og konfronterte min klient, hvorpå han hentet en Leatherman-kniv fra bilen og viftet med den, forklarer Simonsen.

Dommen ble avsagt i Nedre Romerike tingrett i dag, og den tiltalte ble dømt til 40 timers samfunnsstraff.