FYSISKE OG PSYKISKE LIDELSER: Avisartikkelen skal ha vært så belastende for Vicki Iseman (41) at hun mener det bør koste New York Times dyrt. Foto: Stephen Boitano/Getty Images/AFP/SCANPIX
FYSISKE OG PSYKISKE LIDELSER: Avisartikkelen skal ha vært så belastende for Vicki Iseman (41) at hun mener det bør koste New York Times dyrt. Foto: Stephen Boitano/Getty Images/AFP/SCANPIXVis mer

Ble beskyldt for å være McCains elskerinne...

...nå krever Vicki Iseman (41) millionbeløp av New York Times.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En av de mest oppsiktsvekkende avisartiklene under hele den amerikanske valgkampen i fjor, ender nå i amerikansk rettsvesen.

Washington-lobbyisten Vicki Iseman saksøker New York Times og krever 27 millioner dollar av avisa, etter at de februar i fjor mer enn antydet at hun var presidentkandidat John McCains elskerinne. I tillegg hevdet avisa at hun brukte forholdet til fordel for sine klienter.

Under tittelen «McCains selvsikkerhet i etiske spørsmål utgjør en risiko» fikk anonyme valgkampmedarbeidere fortelle om et tett forhold mellom McCain og den da 31 år gamle lobbyisten med telekommunikasjon som spesialitet, i årene 1999 og 2000.

«Hvorfor er denne kvinnen alltid her på kontoret», skal en valgmedarbeider ha spurt i et internt møte. En annen kampanjeansatt skal ha gitt frøken Iseman klar beskjed om å holde seg unna senatoren i offisielle sammenhenger.

Både McCain (72) og Iseman (41) benektet i artikkelen at de noen gang hadde hatt et romantisk forhold.

Anspent
Artikkelen endte likevel med en noe uvanlig pressekonferanse, der Mccains kone Cindy sto ved sin manns side da han ettertrykkelig avviste antydningene om det tvilsomme kjæresteforholdet.

- Jeg er svært skuffet over denne artikkelen. Det er ikke sant, bedyret han.

Cindy McCain stilte seg hundre prosent bak sin kjære, og uttalte at han alltid setter familien og USA foran alt annet.

- Han er en mann med sterk integritet, sa hun på pressekonferansen.


Saken førte til et anspent forhold mellom den tradisjonsrike avisa og republikanerne i resten av valgkampen. Iseman på sin side hevder den 3000 ord lange artikkelen påførte henne både mentale, følelsesmessige og fysiske lidelser.


Står på sitt
New York Times har aldri beklaget artikkelen, og ser tilsynelatende ikke ut til å frykte søksmålet.

- Vi står fullt og helt bak artikkelen. Vi tror fortsatt at den presist skrevet og sann, og at vi vil vinne fram. Som vi har sagt tidligere er det en viktig artikkel, som stiller spørsmål rundt en presidentkandidat og oppfatningen om at han vært involvert i en interessekonflikt», sier avisas talsperson, Abbe Ruttenberg Serphosheter, til Washington Post.

VIL IKKE KOMMENTERE: Senator John McCain har så langt ikke ønsket å kommentere søksmålet fra sin påståtte elskerinne. FOTO: Dave Martin/Getty Images/AFP/SCANPIX
VIL IKKE KOMMENTERE: Senator John McCain har så langt ikke ønsket å kommentere søksmålet fra sin påståtte elskerinne. FOTO: Dave Martin/Getty Images/AFP/SCANPIX Vis mer