Ble bitt i nesa etter krangel

Aslak (19) fikk nesa kløvd i Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En krangel på en privatfest utenfor Tromsø natt til lørdag fikk dramatiske konsekvenser for Aslak Smalås (19). Han ble bitt av en mann og fikk nesa kløvd.

Festen skal ha hatt rundt 50 besøkende.

Aslak Smalås forteller at han ble spurt om å være dørvakt i fem minutter mens han som egentlig var dørvakt skulle ha pause.

- Det var da jeg havnet i krangel med en person, og det endte med at han beit meg i nesa, sier Smalås til Dagbladet.

I sjokk

Resultatet var et dypt, loddrett kutt fra øverst til nederst på nesa.

- Jeg fikk litt sjokk. Jeg skjønner ikke at det man skal gå rundt å bite folk. Det er greit å havne i uenigheter, men slikt har jeg aldri hørt om, sier Smalås.

Han ble umiddelbart sendt til legevakta. Dit kom også politiet.

FIKK NESA KLØYVD: Aslak (19) skulle være dørvakt i en liten stund. En krangel i døra endte imidlertid med at en festdeltaker bet ham i nesa, noe som resulterte i et dypt, loddrett kutt fra nederst til øverst på nesa. Foto: ARTHUR ARNESEN
FIKK NESA KLØYVD: Aslak (19) skulle være dørvakt i en liten stund. En krangel i døra endte imidlertid med at en festdeltaker bet ham i nesa, noe som resulterte i et dypt, loddrett kutt fra nederst til øverst på nesa. Foto: ARTHUR ARNESEN Vis mer

- De på legevakta tok bilde som skal være med i politianmeldelsen. De spurte hva som hadde skjedd. Jeg fikk stivkrampesprøyte, de renset såret, bandasjerte og sendte meg hjem og ba meg komme på sykehuset neste dag.

Fikk plastisk kirurgi

Søndag morgen klokken 08:00 møtte han derfor opp på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). En plastisk kirurg ble satt til å sy såret.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det ble også tatt blodprøve for å sjekke smittefaren. Legen og sykepleierne sa at nesa mi ikke så noe pen ut. Jeg kommer jo til å få et arr. Hvor stort avhenger av hvordan det gror. Men jeg tar det ikke så tungt, sier Smalås.

Nå har han politianmeldt forholdet.

- Jeg skal nok i avhør etter hvert, sier Smalås som forteller at han ikke kjente personen som bet fra før av. Smalås går nå siste året allmennfag ved Kvaløya Videregående Skole.

I går fikk han vite at skal opp i muntlig eksamen på onsdag i nyere historie. Til tross for alt som har skjedd, ser han nå fram til å bli ferdig med utdannelsen.

To personer pågrepet

Ble bitt i nesa etter krangel

Ifølge Nordlys skal den hovedmistenkte være 22 år. Han skal ha hatt med seg en medhjelper på 19 år.

- Vi pågrep to personer i denne saken. Den hovedmistenkte er til avhør i dag, sier Falch Johansen til Nordlys.

Jourhavende ved Troms politidistrikt Elin Norgård Strand, sier til Framtid i Nord at den mistenkte 22-åringen har innrømmet at han var i klammeri med den fornærmede, men vil ikke kommentere omstendighetene.

- Det skal avhøres flere vitner for å få klarhet i saken, sier Norgård Strand til Framtid i Nord.