17. mai i Bergen

Ble brukt som hoppeslott

Aashild Kaninkeberg ble fortvilet da hun skjønte hva som hadde skjedd med bilen sin.

RAMPONERT: Slik så bilen til ut Aashild Kanikeberg ut etter at 17. mai var over. Foto: Privat
RAMPONERT: Slik så bilen til ut Aashild Kanikeberg ut etter at 17. mai var over. Foto: Privat Vis mer
Publisert

- Jeg skjønte i utgangspunktet ikke hva som hadde skjedd, men ble ganske lei meg. Det er jo ikke akkurat en slik opplevelse man vil ha på 17. mai.

Ved 17-tida på nasjonaldagen parkerte Aashild Kaninkeberg bilen i gata utenfor noen familiemedlemmer i Bergen. Uten å ane hva hun hadde i vente feiret hun nasjonaldagen videre, men da kvelden var omme fikk hun seg en ubehagelig overraskelse som hun seint vil glemme.

- Da vi kom ut til bilen rundt 21.15 var panseret helt herpa. Det var masse bulker i det, sier Kanikeberg til Dagbladet.

Det var Bergensavisen som omtalte hendelsen først.

BILEIER: Aashild Kanikeberg eier bilen som noen valgte å hoppe på 17. mai. Foto: Privat
BILEIER: Aashild Kanikeberg eier bilen som noen valgte å hoppe på 17. mai. Foto: Privat Vis mer

Fikk telefon

Kanikeberg åpnet panseret for å sjekke om det var noen skader også under panseret, men der så alt ut til å være i orden.

- Jeg fikk ikke lukket det ordentlig igjen, men det gikk fint å kjøre hjem igjen, heldigvis.

Det var først da bileieren kom inn dørene hjemme at hun forsto hva som virkelig hadde skjedd.

- Jeg fikk en telefon fra en mann som hadde søkt opp registreringsnummeret på bilen min. Han spurte om det var jeg som eide bilen som hadde blitt brukt som hoppeslott.

Kort tid etterpå fikk Kanikeberg tilsendt en video av hendelsen.

- Jeg fikk litt sjokk da jeg så hva som hadde skjedde. Det er en veldig ondsinnet handling, sier hun.

KUNNE IKKE LUKKES: Etter å ha sett om det var noen skader under panseret, fikk ikke Aashild Kanikeberg lukket igjen panseret på bilen. Foto: Privat
KUNNE IKKE LUKKES: Etter å ha sett om det var noen skader under panseret, fikk ikke Aashild Kanikeberg lukket igjen panseret på bilen. Foto: Privat Vis mer

Håper på oppklaring

Resten av nasjonaldagen ble dermed brukt til å anmelde hendelsen. Tirsdag dro Kanikeberg også innom politiet for å vise dem videoen, men hun har foreløpig ikke fått noe svar på hvem som hoppet på panseret hennes.

- Jeg håper at saken blir oppklart, slik at personen som hopper på panseret kan gjøre opp for seg. Det må føles ille for han også nå i etterkant.

RAMPONERTE BILER: En person utstyrt med hammer har ramponert en rekke biler på parkeringshuset på Tjuvholmen torsdag 10. desember. Video: Madeleine Liereng Vis mer

Tok taxi

BA har vært i kontakt med personen som filmet hendelsen. Overfor avisa hevder han at mannen som hoppet på panseret skal ha virket kraftig beruset og forsøkt å åpne dører på biler som kom kjørende forbi. Deretter skal mannen ha forlatt området i en taxi.

- Da ringte jeg politiet og fortalte dem hva som hadde skjedd og ga dem nummeret på drosja, sier han til avisa.

Dagbladet har vært i kontakt med fotografen, som ikke ønsker å si noe utover det han har forklart til BA.

Rykket ikke ut

Operasjonsleder i Vest politidistrikt, Frode Kolltveit, bekrefter overfor Dagbladet at de mottok en telefon om hærverket klokka 20.25 på nasjonaldagen.

- Vi hadde ikke kapasitet til å rykke ut på den, men hvis det finnes videomateriale som viser hva som har skjedd, så kan det jo være at vi har kjennskap til den som har gjennomført handlingen. Den kan muligens bidra til viktig informasjon.

Han er ikke kjent med om etterforskerne har kommet nærmere en løsning i saken.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer