Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble buret inne på ny hver gang han forlot fengselet naken

Etter seks år bak murene er «den nakne vandreren», Stephen Gould, endelig en fri, men fremdeles, naken mann.

ALLTID NAKEN: Etter nok en nakenvandring i 2006, denne gangen sammen med kjæresten Melanie Roberts, har Stephen Gould sittet seks år i fengsel. Foto: AFP/NTB Scanpix
ALLTID NAKEN: Etter nok en nakenvandring i 2006, denne gangen sammen med kjæresten Melanie Roberts, har Stephen Gould sittet seks år i fengsel. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den lange fengselskarrieren startet da Gould i 2003 gikk naken fra Land's End i Cornwall til John O'Groats i Skottland. Det var denne turen som ga ham kallenavnet «den nakne vandreren», skriver BBC.

I alt ble han arrestert 14 ganger i løpet av turen, og det hele endte med et fem måneders fengselsopphold i Inverness.

I 2005 la den tidligere marinesoldaten ut på ny nakenvandring sammen med kjæresten, Melanie Roberts. Etter endt vandring i 2006, ble han arrestert på grunn av en rekke anmeldelser for ordensforstyrrelser i løpet av turen.

Seks år De siste seks årene har han sittet i Perth-fengselet, mye av tida isolert fra de andre fangene fordi han nekter å ha på seg klær. Ved tidligere løslatelser, har han alltid blitt rearrestert i løpet av 60 sekunder, nettopp fordi han vandret ut fengselsportene i Adams drakt.

Også denne gangen forlot «den nakne vandreren» fengselet uten en tråd, men til forskjell fra tidligere, lot ordensmakten ham gå.

Stephen Gould er svært fornøyd med politiets nye opptreden.

Vil se barna - De har vel tenkt at «fyren har ikke tenkt å gi opp, så la oss tenke på det». Noe har forandret seg, og det er gode nyheter for meg. Tidligere har de forskuttert klager på meg, men det har de ikke gjort denne gangen, sier Gould.

Han opplyser om at han nå gjerne vil se sine to barn på 14 og 16 år, som han ikke har sett på årevis, og moren sin som han ikke har sett på seks år.

Gould mener det er hans rett og vandre naken rundt i verden, og har ikke tenkt til å innordne seg myndighetenes krav.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media