Ble debrifet i to timer - så sendt på nytt skred

Ansatte i Luftforsvaret lette etter kollega Steinar Utne (35) i Kebnekaise. Nå deltar de søket i Djupvik.

SENDT UT IGJEN:  Redningsmannskap som deltok i søket på Kebnekaise-fjellet fikk to timer tilbake på basen på Barbufoss før de ble sendt ut til snøskredet i Djupvik. Dette bildet viser helikoptre fra 339-skvadronen i lufta over Nikkaluokta.  Foto: Per Flåthe / Dagbladet
SENDT UT IGJEN: Redningsmannskap som deltok i søket på Kebnekaise-fjellet fikk to timer tilbake på basen på Barbufoss før de ble sendt ut til snøskredet i Djupvik. Dette bildet viser helikoptre fra 339-skvadronen i lufta over Nikkaluokta. Foto: Per Flåthe / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbldet): Rundt ti ansatte i Luftforsvaret, som deltok i søket etter de fem omkomne etter Hercules-ulykken, deltar i redningsarbeidet etter snøskredet i Troms.

Disse kom, ifølge kilder Dagbladet har vært i kontakt med, tilbake fra leteaksjonen til basen i Bardufoss, hvor de var i to timer.

Deretter ble de sendt ut på nytt.

Måtte springe - De var midt i en debrifing da melding kom. Vi er alltid klare for å gjøre en innsats, vi måtte pakke alt vi hadde og springe, sier kilden til Dagbladet.

Disse var kollegaer av omkomne Steinar Utne (35) fra 339 skvadronen og 337 skvadronen, hvor Utne jobbet som helikopterpilot. 

- Det er slik livet er. Vi trives i en setting hvor vi hjelper andre.

Mannskaper fra Cold Response-øvelsen bistår Troms politidistrikt i redningsaksjonen.

Det var halvparten av et reisefølge, fem sveitsere og en franskmenn, som ble meldt savnet i Djupvik i Rotsund i Kåfjord kommune i ettermiddag.

Sju Bell-helikoptere - 339-skvadronen deltar i søket med sju Bell-helikoptere, sier Rolf Ytterstad, presseoffiser i øvelsen Cold Response.

I tillegg er ett Sea King helikopter, fem hundeekvipasjer, to F16 fly og mannskaper med i redningsaksjonen.

AKSJON: Redningsmannskaper er på plass ved fjellet der raset gikk. Foto: Ola Solvang / Nordlys
AKSJON: Redningsmannskaper er på plass ved fjellet der raset gikk. Foto: Ola Solvang / Nordlys Vis mer