HISTORISK? Carmelo Flores (t.h) døde mandag. Han hadde en dåpsattest som gjorde ham til verdens lengstlevende menneske. Her sammen med sønnen Cecilio (69). Foto: Reuters/David Mercado/NTB Scanpix
HISTORISK? Carmelo Flores (t.h) døde mandag. Han hadde en dåpsattest som gjorde ham til verdens lengstlevende menneske. Her sammen med sønnen Cecilio (69). Foto: Reuters/David Mercado/NTB Scanpix Vis mer

Ble denne mannen 123 år gammel? Da ble han det eldste mennesket noensinne

Nå er han død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Bolivianske Carmelo Flores døde mandag - og kan dermed være historisk, melder nyhetsbyrået Reuters.

Eldste gjennom tidende For på mannens dåpsattest sto det at han var født 16. juli 1890 - noe som gjorde at han ble 123 år gammel. Dersom dåpsattesten er korrekt ble han den eldste personen gjennom tidene.

- Han døde i går klokka ni på kvelden, sa sønnen Cecilio Flores (69) tirsdag.

- Han var ikke i stand til å reise seg opp. Foten hans var hoven. Legene fortalte meg at det er slik det er med diabetes, sier han videre.

Flores har selv sagt at hans lange levetid skyldes at han har spist mye quinoa-frø og sopp fra elvebredden, i tillegg til at han har tygd mye kokablader.

Etter at saken om Flores gikk verden rundt da han ifølge dåpsattesten fylte 123 år, møtte Bolivias president Evo Morales mannen.

Kritiske til alderen Men flere er kritiske til påstanden om at Flores ble 123 år. Bolivia utstedte ikke offisielle fødselssertifikat før i 1940, og myndighetene har derfor ikke vært i stand til å verken bekrefte eller avkrefte alderen.

Offisielt er det franske Jeanne Louise Calment som er den eldste personen gjennom tidende. Hun ble 122 år og 164 dager.

Til forskjell fra Flores fikk hun alderen godt dokumentert av forskere. De konkluderte med at gode gener hadde mye å si for at Calment levde så lenge.

MØTTE PRESIDENTEN: Her møter Carmelo Flores presidenten i Bolivia, Evo Morales. Foto: AFP Photo/ABI/NTB Scanpix
MØTTE PRESIDENTEN: Her møter Carmelo Flores presidenten i Bolivia, Evo Morales. Foto: AFP Photo/ABI/NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer