Ble denne mannen 123 år gammel? Da ble han det eldste mennesket noensinne

Nå er han død.

HISTORISK? Carmelo Flores (t.h) døde mandag. Han hadde en dåpsattest som gjorde ham til verdens lengstlevende menneske. Her sammen med sønnen Cecilio (69). Foto: Reuters/David Mercado/NTB Scanpix
HISTORISK? Carmelo Flores (t.h) døde mandag. Han hadde en dåpsattest som gjorde ham til verdens lengstlevende menneske. Her sammen med sønnen Cecilio (69). Foto: Reuters/David Mercado/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bolivianske Carmelo Flores døde mandag - og kan dermed være historisk, melder nyhetsbyrået Reuters.

Eldste gjennom tidende For på mannens dåpsattest sto det at han var født 16. juli 1890 - noe som gjorde at han ble 123 år gammel. Dersom dåpsattesten er korrekt ble han den eldste personen gjennom tidene.

- Han døde i går klokka ni på kvelden, sa sønnen Cecilio Flores (69) tirsdag.

- Han var ikke i stand til å reise seg opp. Foten hans var hoven. Legene fortalte meg at det er slik det er med diabetes, sier han videre.

Flores har selv sagt at hans lange levetid skyldes at han har spist mye quinoa-frø og sopp fra elvebredden, i tillegg til at han har tygd mye kokablader.

Etter at saken om Flores gikk verden rundt da han ifølge dåpsattesten fylte 123 år, møtte Bolivias president Evo Morales mannen.

Kritiske til alderen Men flere er kritiske til påstanden om at Flores ble 123 år. Bolivia utstedte ikke offisielle fødselssertifikat før i 1940, og myndighetene har derfor ikke vært i stand til å verken bekrefte eller avkrefte alderen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer