INNHENTET AV FORTIDEN: Cornealious Anderson (37) ble dømt til 13 års fengsel for et væpnet ran han var med på i 1999. Da han ble dømt året etter, sklulle han avvente nærmere beskjed om når og hvor han skulle melde seg til soning. Men noen slik beksjed kom aldri. I fjor sommer, etter 14 år som lovlydig borger, ble han fengslet. Foto: AP Photo/Missouri Department of Corrections
INNHENTET AV FORTIDEN: Cornealious Anderson (37) ble dømt til 13 års fengsel for et væpnet ran han var med på i 1999. Da han ble dømt året etter, sklulle han avvente nærmere beskjed om når og hvor han skulle melde seg til soning. Men noen slik beksjed kom aldri. I fjor sommer, etter 14 år som lovlydig borger, ble han fengslet. Foto: AP Photo/Missouri Department of CorrectionsVis mer

Ble dømt til 13 års fengsel, men myndighetene glemte å fengsle ham

Så, etter 14 år, banket det på døra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2000 ble Cornealious Anderson dømt til 13 års fengsel for væpnet ran. Han fikk beskjed om å avvente innkalling til soning.

Men ukene og månedene og årene gikk, uten at Anderson fikk noen beskjed om hvor han skulle melde seg for å starte fengselsstraffen.

Den ransdømte unge mannen snudde opp ned på livet sitt: Han giftet seg, fikk tre barn, og lærte seg et yrke. Han gjorde ingen forsøk på å skjule identiteten sin - han betalte skatt og trafikkbøter, fornyet førerkortet og registrerte selskapene sine, skriver AP.

Væpnet pågripelse Så, fjor sommer, banket det på døra. Væpnede politistyrker tok seg inn i huset og arresterte Anderson, som holdt på å gi sin tre år gamle datter frokost.

Saken til Anderson hadde dukket opp i arkivene til Missouri etter å ha vært mystisk forsvunnet i 14 år.

Dermed ble trebarnsfaren, som nå har rukket å bli 37 år gammel, fraktet til et fengsel i Charleston, for å begynne soningen.

Andersons advokat, Patrick Megaro, kjemper nå for å få satt klienten fri. Han beskriver Anderson som en mønsterborger, som snudde opp-ned på livet sitt etter å ha fått ransdommen for 14 år siden.

Anderson har sittet fengslet siden han ble pågrepet i juli.

- Han gjør sitt beste for å holde motet oppe, men det blir vanskeligere for hver dag som går, sier Megaro til AP.

«En tragedie» Peter Joy ved Washington University School of Law i St. Louis, beskriver saken som «en tragedie».

- Tragedien her er at ett aspekt ved fengsel er ideen om rehabilitering. Her har vi en person som har ført et perfekt liv i 13 år. Han har gjort alt riktig, så han trenger ingen rehabilitering.

Påtalemyndigheten i Missouri mener de er på juridisk trygg grunn når de har fengslet 37-åringen.

Andersons advokat håper nå at en dom fra 1912 skal kunne gjøre at saken blir omgjort. 1912 var forrige gang de glemte å fengsle en straffedømt i Missouri.

- Den gang ble den dømte satt fri, sier Megaro.