DOM OPPHEVET: Gayle Newland ble dømt for å seksuelle overgrep mot ei venninne. Nå er dommen opphevet og ny rettssak venter. Foto:  Bruce Adams / Daily Mail / SOLO Syndication / NTB scanpix
DOM OPPHEVET: Gayle Newland ble dømt for å seksuelle overgrep mot ei venninne. Nå er dommen opphevet og ny rettssak venter. Foto:  Bruce Adams / Daily Mail / SOLO Syndication / NTB scanpixVis mer

Ble dømt til fengsel for å ha forgrepet seg på venninne ved å utgi seg for å være mann. Nå er dommen opphevet

Nå venter ny rettssak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gayle Newland ble i november i fjor dømt til åtte års fengsel for tre tilfeller av seksuelle overgrep mot ei venninne.

Bakgrunnen for dommen var oppsiktsvekkende. Newland utga seg for å være en mannlig kreftpasient og skal ha hatt sex med den fornærmede ved flere anledninger.

Opphevet dommen

Newland hadde klart å overbevise offeret at hun var en kreftpasient som skammet seg såpass over arrene sine at han ikke ville at hun skulle se ham - og at de derfor hadde samleie mens den fornærmede hadde bind for øynene.

Men nå er dommen opphevet i en ankedomstol i London, skriver BBC.

Newlands forsvarer argumenterte for at dommen var «usikker», og tre dommere opphevet dommen.

26 år gamle Newland fulgte domsavsigelsen via en video-link fra fengselet, og gråt da opphevelsen ble gjort kjent.

Dette betyr at saken skal opp for retten igjen, men det er foreløpig ikke satt noen dato.

Bind for øynene

Den spesielle saken begynte i 2011 da offeret fikk en venneforespørsel på Facebook fra en mann som kalte seg «Kye Fortune».

Omtrent samtidig ble de to kvinnene venner i virkeligheten også. De studerte sammen på universitetet i Chester.

Offerets Facebook-venn «Kye Fortune» skal ha fortalt at han hadde vært involvert i en bilulykke og at legene som behandlet ham oppdaget en svulst på hjernen.

De to møttes etterhvert på et hotell i Chester og «Fortune» skal ha oppfordret kvinnen til å ta på seg en sovemaske og et skjerf for øynene slik at hun ikke skulle legge merke til nerve- og muskelskadene «han» hadde fortalt om.

Teipet brystene

De skal ha hatt sex ved fem anledninger, men det var først da «Fortune» skulle komme hjem til kvinnen at hun merket at noe var galt.

- Noe i meg sa «ta av deg masken», så jeg gjorde det. Hun bare sto der, og jeg kunne ikke tro det. Hun skjulte ansiktet sitt i hendene, og sa «det er ikke det du tror», har den fornærmede forklart.

Under møtene skal Newland ha teipet brystene sine, gått med hatt og brukt en dildo for å opprettholde renkespillet.