TRØBBEL I DUBAI: Jamie Harron skulle bare innom Dubai for et par dager, da han var på vei til jobben sin som elektriker i Afghanistan. Det skulle han ikke gjort. Foto: Privat / NTB Scanpix
TRØBBEL I DUBAI: Jamie Harron skulle bare innom Dubai for et par dager, da han var på vei til jobben sin som elektriker i Afghanistan. Det skulle han ikke gjort. Foto: Privat / NTB ScanpixVis mer

Ble dømt til fengsel for å ha «strøket mann på hofta» i Dubai.
Nå gjør de helomvending

27-åringen skal nå være en fri mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere denne måneden skrev Dagbladet og en rekke andre medier om den oppsiktsvekkende arrestasjonen av Jamie Harron (27).

Elektrikeren fra Skottland risikerte tre års fengsel, etter å ha kommet borti en annen mann på et utested i Dubai.

Ifølge advokatene hans ville han unngå å søle drinken sin, og holdt derfor hånda foran seg mens han gikk gjennom den travle baren. Underveis kom hånda hans borti hoften til en annen mannlig gjest.

Befølingen førte til at han ble arrestert for uanstendig oppførsel i offentligheten, etter at mannen som angivelig ble tatt på reagerte.

Han ble også siktet for å ha drukket alkohol, noe som er ulovlig i Dubai.

Tre måneders fengselsstraff

Den «befølte» mannen trakk seinere anmeldelsen, men påtalemyndigheten i De forente arabiske emirater valgte likevel å følge den opp.

PROVOSERER: En video av en saudiarabisk kvinne ikledd miniskjørt og en kort topp har framkalt sterke reaksjoner og sinne i sosiale medier i det konservative landet. Nå skal kvinnen være arrester, melder Associated Press. Vis mer

En rekke medier, blant andre BBC, kunne i går opplyse om at 27-åringens endelige dom ble en fengselsstraff på tre måneder. Til tross for at den var mildere enn de fryktede tre åra, så planla advokatene hans å anke dommen.

- Han er sint, skuffet og frykter det som kan skje, uttalte organisasjonen Detained in Dubai.

En fri mann

I dag kom kontrabeskjeden: Både dommen og siktelsene mot ham er frafalt. Det skriver BBC på vegne av Detained in Dubai.

Herron har ikke kunnet forlate De forente arabiske emirater siden 15. juli i år, da passet hans ble konfiskert som følge av hendelsen. Dette førte til at han også skal ha mistet jobben sin som elektriker i Afghanistan.

Nå skriver BBC at han også skal ha fått passet sitt tilbake, og at han dermed er en fri mann som kan forlate landet.