Dømt: Michael og Heather Jones ble dømt til livstid i fengsel for å ha tortuert Michaels sju år gamle sønn til døden. De skal også ha matet griser med liket. Foto: NTB Scanpix
Dømt: Michael og Heather Jones ble dømt til livstid i fengsel for å ha tortuert Michaels sju år gamle sønn til døden. De skal også ha matet griser med liket. Foto: NTB ScanpixVis mer

Barnemishandling

Ble dømt til livstid i fengsel for å ha torturert Adrian (7) til døden - nå saksøkes barnevernet

Paret skal ha matet griser med liket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I november 2015 rykket amerikansk politi ut etter en melding om en krangel på bostedet til Michael og Heather Jones i Kansas. Da de undersøkte området nærmere fant de beinrester fra et lite barn.

Slik var opptakten til etterforskningen i saken hvor det etter hvert viste seg at sju år gamle Adrian Jones ble torturert av faren og stemora si, før de seinere skal ha matet griser med liket hans.

I fjor erkjente både Michael og Heather Jones seg skyldig i overlagt drap, og ble dømt til livstid i fengsel.

Ble torturert

I tida før politiet fant beinrester fra Adrian i en låve ved familiens bosted, skal gutten ha bodd under isolasjon sammen med sine seks søsken. Barna skal ha blitt tatt ut av skolen, og vært under hjemmeundervisning.

Politiet anslår at mishandlingen pågikk i flere måneder, før Adrian til slutt sultet i hjel.

I bilder som ble gitt til KSHB avsløres det at familien dokumenterte mishandlingen av Adrian med overvåkningskameraer i hvert eneste rom. I tillegg har de tatt bilder hvor de dokumenterer hvordan Adrians helsetilstand forverret seg.

Bildene viser blant annet hvordan han ble lenket fast til et bord med bind for øynene, holdt fanget naken i et dusjkabinett i timevis og tvunget til å stå ute i kulda hele natta.

Tryglet om å bli med

Guttens far skal ha forklart at liket av Adrian ble liggende i dusjen i omtrent to uker etter at han døde. I mellomtida skal Michael og Heather Jones ha kjøpt griser og sultet dem, for så å ha kastet liket inn til dyrene, ifølge KSHB.

- Adrian snakket alltid om at han skulle bli fotballspiller når han ble stor, og smilet hans lyste opp rommet, sier Adrians bestemor, Judy Conway.

Siste gang hun så barnebarnet sitt var jula 2014, da skal Adrian ha tryglet om å få bli med henne.

- Da jeg skulle til å gå, holdt han seg fast i beinet mitt og sa at han var glad i meg, og ville bli med meg hjem. Jeg fortalte ham at jeg var glad i han også, og at jeg alltid ville være der for ham, sier Conway.

Adrian ble plassert hos sin far i 2012, da hans biologiske mor mistet omsorgsretten over ham. Bestemora skal også ha prøvd å få omsorgsretten for Adrian.

ETTERFORSKES: Mora til den 7-årige gutten med autisme reagerer sterkt på behandlingen sønnen fikk av lærerne. Skolen etterforsker nå hendelsen. Video: CNN. Vis mer

Saksøker omsorgsarbeidere

Nå - to år seinere - saksøker Adrians bestemor, og flere familiemedlemmer ti omsorgsarbeidere i statene Kansas og Missouri. I søksmålet hevder de at barnevernet var klar over at gutten ble torturert og mishandlet, uten å gripe inn.

I søksmålsdokumentene, som KCTV sitter på, står det at omsorgsarbeiderne også skal ha fått Michael og Heather Jones til å signere en avtale hvor de lover å slutte å torturere barnet sitt. «Slik saken endte, kan avtalen like gjerne ses på som Adrians dødsdom», står det i dokumentene.

Blant annet skal barnevernet ha mottatt bekymringsmeldinger om at faren hadde flere våpen i huset, og at stemora åpenlyst både solgte og brukte narkotika.

- Forstyrret oppfølgingen

En talsmann for barnevernet i Kansas skriver i en uttalelse at de fulgte opp familien, men at Adrians familie konstant motarbeidet dem, skriver Washington Post.

- Oppfølgingen av familien ble forstyrret av at de stadig flyttet mellom Kansas og Missouri, står det i uttalelsen.

Videre står det at barnevernet i begge statene skal ha holdt kontakten, og delt informasjon om familien. Alle bekymringsmeldingene som kom inn skal også ha blitt gjennomgått nøye, ifølge talsmannen.