Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble dopet ned og stengt inne av «Sveriges Fritzl». Nå vil hun flykte landet

Rettsak i Stockholm tingrett.

 SKAL HA BRUKT MASKER:  Politiet har offentliggjort bilder av maskene som en 38 år gammel mann er mistenkt for å ha brukt for å unngå å bli identifisert da han skal ha kidnappet en 38 år gammel kvinne i Sverige. Foto: Politiet i Sverige
SKAL HA BRUKT MASKER: Politiet har offentliggjort bilder av maskene som en 38 år gammel mann er mistenkt for å ha brukt for å unngå å bli identifisert da han skal ha kidnappet en 38 år gammel kvinne i Sverige. Foto: Politiet i Sverige Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 18. september i fjor ble en 38 år gammel svensk lege pågrepet på Norrmalm politistasjon i Sverige.

Nå, i underkant av fem måneder etter, foregår det en rettsak i Stockholm tingrett der legen er mistenkt for å ha holdt en kvinne innestengt i hans lydtette bunkers i Kristianstad i Skåne.

Dette etter å først ha, ifølge påtalemyndigheten, voldtatt og dopet ned kvinnen ved hjelp av jordbær fylt av det narkotiske stoffet flunitrazepam.

Redd for menn I forbindelse med at rettergangen mot legen fortsetter tirsdag, så forteller kvinnens juridiske rådgiver at hun er sterkt preget av hendelsen der hun ble innelåst i underkant av en uke etter bortførelsen den 12. september, skriver Expressen.

- Hun er redd for å være i nærheten av menn. Hennes tillit til omverdenen er mye mindre enn før, sier Jens Högström til den svenske avisen.

Tidligere i retten har hun hatt et stort sjal over hodet, iført mørke solbriller og lange skinnhansker.

Vil ut av Sverige Da hun gråtkvalt forklarte seg utover ettermiddagen onsdag måtte hun ha flere pauser.

Högström forteller videre at kvinnen er svært redd og at hun har planlagt å reise ut av Sverige. Dette som en direkte følge av kidnappingen.

- Hun har uttrykt at hun er redd for å være i Sverige. Hun er såpass intelligent at hun er redd for at han skal klare å finne henne, selv om politiet holder hennes personopplysninger hemmelige. Det virker som om hun er redd for at han fortsatt er ute etter henne, sier Jens Högström.

Møtte hverandre i retten Uttalelsen til den juridiske rådgiveren kommer etter at hun mandag igjen var i samme rom som den 38 år gamle tiltalte.

 MARKERTE JORDBÆR:  Ifølge Aftonbladet mener påtalemyndighetene at legen skal ha brukt jordbær fylt med flunitrazepam da han bortførte kvinnen. Foto: Politiet i Sverige
MARKERTE JORDBÆR: Ifølge Aftonbladet mener påtalemyndighetene at legen skal ha brukt jordbær fylt med flunitrazepam da han bortførte kvinnen. Foto: Politiet i Sverige Vis mer

Sistnevnte har tidligere vedgått å ha begått frihetsberøvelse på kvinnen, men nektet for å ha voldtatt henne.

38-åringens forsvarer, Mari Schaub, sier at mannen hadde funnet «drømmekvinnen» - og at han oppfattet bortførelsen som den eneste måten å beholde henne på.

Schaub beskriver 38-åringen som en ensom mann med store psykiske problemer, som angrer på det han har gjort.

LES OGSÅ: «Sveriges Fritzl» iførte seg maske og dopet ned sitt offer. Så kidnappet han henne

 SENG:  Her er bunkersen til 38-åringen sett innenfra. Foto: Politiet i Sverige
SENG: Her er bunkersen til 38-åringen sett innenfra. Foto: Politiet i Sverige Vis mer