Ble drapsmannen sett?

HOBØL (Dagbladet): Mannen som drepte den ukjente kvinnen kan ha blitt sett av et vitne like etter at han dumpet liket. 17. august ble en mann av utenlandsk opprinnelse observert da han kom ut fra skogen der liket seinere ble funnet. Et lite barn satt i baksetet i mannens bil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vitneobservasjonen er meget interessant. Både tidspunktet og stedet mannen ble sett er påfallende, sier politiadjutant Anne Mette Angell ved Moss politidistrikt til Dagbladet.

Hun ser ikke bort fra at det er gjerningsmannen som er blitt observert og mener også at det er veldig interessant at mannen som ble observert er av utenlandsk opprinnelse. Politiet tror nemlig at den drepte kvinnen er asiatisk.

Utlending

Observasjonen ble gjort om formiddagen mandag 17. august. I grusveien like ved stedet der liket seinere ble funnet sto det parkert en lys personbil av typen Nissan Bluebird eller Mazda 626. Bilen hadde lyse seter, og på toppen av bagasjelokket kan det ha vært en spoiler eller liknende.

I et flerfarget barnesete i baksetet i bilen satt et sorthåret barn i 2- 3-årsalderen.

Vitnet observerte en mann som kom ut fra skogen der hvor liket seinere ble funnet. Han hadde sort, kort, glatt hår og var av utenlandsk opprinnelse. Ansiktet hans virket rundt, og han hadde en antydning til kulemage, ifølge vitnet. Han var iført blant annet en lys, ensfarget og kortermet genser med krage.

- Vi fester stor lit til denne vitneforklaringen og vil gjerne ha flere tips om denne personen, sier politiadjutant Angell.

Politiet sitter ikke med opplysninger fra andre vitner om bilen mannen kjørte.

Flere teorier

Drapsetterforskerne vet fremdeles ikke hva som skjedde med kvinnen som søndag ettermiddag ble funnet drept i Hobøl. De holder alle muligheter åpne, men konsentrerer seg i første rekke om to hovedspor.

  • Politiet leter fremdeles etter den prostituerte thailandske kvinnen som skal ha forsvunnet fra et massasjeinstitutt i Oslo på samme tid som den asiatiske kvinnen ble drept. Politiet ønsker å få svar på om det er denne kvinnen som ble funnet drept i Hobøl. Ifølge Anne Mette Angell har politiet fått inn tre tips som tyder på at offeret kan ha jobbet ved et massasjeinstitutt i Oslo.
  • Omstendighetene rundt den siste observasjonen ved funnstedet har fått etterforskerne til å tenke i retning av at drapet kan ha vært begått i affekt, for eksempel av en sjalu ektemann. Dette styrkes også av at den kostbare ringen ikke var fjernet fra den døde kvinnen. Dødsårsaken, kvelning, er veldig vanlig ved affektdrap.

- Dette er fremedeles et interessant spor for oss, sier Angell.

At politiet ikke er kommet noe nærmere identiteten på drapsofferet gjør etterforskningen meget vanskelig. Politiet vurderer nå å gå ut i media med bilder av klærne kvinnen hadde på seg, i håp om at det kan føre til tips om hvem kvinnen kan være.

VIKTIG VITNE: Politiadjutant Anne Mette Angell ved Moss politikammer fortalte i går om en vitneforklaring som politiet anser som svært viktig.