Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ble drapstruet etter TV-debatt

Det verbale bikkjeslagsmålet i TV-debatten om den nye hundeloven tirsdag kveld fortsatte etter sending. I går ble en debattdeltaker politianmeldt for å ha drapstruet en annen debattdeltaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge anmelderen, Kjell Rønningsbakk, truet Terje Bolling fra Foreningen for hundeomplassering ham to ganger etter sending i NRK1s «Standpunkt», med følgende utsagn:

- Dine dager er talte!

Ifølge Rønningsbakk ble trusselen først framsatt under fire øyne i korridoren mellom studioet og TV-resepsjonen, og deretter gjentatt i selve TV-resepsjonen.

Avviser drapstrussel

Terje Bolling avviser overfor Dagbladet at han har kommet med noen drapstrussel:

- Det jeg sa, var at «dine dager i politikken er talte». Det sa jeg idet jeg på vei ut av TV-huset, passerte Rønningsbakk og noen andre som sto i resepsjonen. På tilrop fra Rønningsbakk om hva jeg mente, gjentok jeg så høyt og tydelig at hele NRK må ha hørt det: I POLITIKKEN, sier Bolling.

- Jeg er mer opprørt over forslaget til ny hundelov enn over anmeldelsen fra Rønningsbakk, sier Bolling.

Ekspoliti bekrefter

Men Rønningsbakk fastholder sin versjon, og opprettholder anmeldelsen. Tidligere politimann Nils Gunnar Skarning, som også deltok i programmet, bekrefter at han hørte Bolling si akkurat de ordene Rønningsbakk hørte.

- Det er ingen tvil hos meg om det, sier Skarning.

Rønningsbakks bakgrunn for å delta i programmet, er at han har engasjert seg i arbeidet for en ny hundelov etter at sønnen ble skambitt av en hund i 1999.

Sammen med Tormod Tørstad og Roger Åsheim, som begge er fedre til barn som er drept av hunder, har Rønningsbakk deltatt sammen med hundeorganisasjoner i møter i Justisdepartementet. De har kommet med forslag til bestemmelser i den nye hundeloven, som Justisdepartementet la fram 28. mars.

- Siden i august i fjor har vi mottatt truende henvendelser av typen «dette skal dere få betale dyrt for» fra personer tilknyttet oppdrettsmiljøet av såkalte amstaffer (amerikansk staffordshire terrier, som den nye hundeloven foreslår å forby i Norge, red.anm.), sier Rønningsbakk.

Invitert av Dørum

Rønningsbakk presiserer at han og de to andre fedrene ble invitert av justisminister Odd Einar Dørum personlig til å komme med forslag til bestemmelser i den nye hundeloven.

Den anmeldte Terje Bolling er meget sterkt imot den nye loven. Han omtaler den som «hundehaterloven», og mener de tre fedrene har vært pådrivere for den nye loven.

- Men hva mener du med å si til Rønningsbakk at «dine dager i politikken er talte»?

- Med det mener jeg at jeg gjennom artikler og deltakelse i debatter skal bevise at han feilinformerer og driver faktamanipulasjon. Loven er et rop om hevn fra sånne som Rønningsbakk, hevder Bolling, og legger til:

- Jeg er mer redd for gale menn enn for gale hunder. Sist lørdag opplevde jeg å bli bitt til blods av en full mann i kolonialbutikken...

HEFTIG DEBATT: Kjell Rønningsbakk (t.h.) hevder at Terje Bolling truet ham på livet etter debatten om den nye hundeloven i NRK1s «Standpunkt» tirsdag, med følgende utsagn: - Dine dager er talte! Bolling avviser at han kom med drapstrusler. Bildet er tatt før Rønningsbakk skal ha blitt drapstruet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media