Ble drapstruet og frastjålet bil

ASKER: Morten Furumo (28) gjorde det alle bilister skal gjøre: Han stoppet for å hjelpe en skadd mann som hadde kjørt av veien. Den blodige mannen var ruset og aggressiv, og truet til seg bilen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

P> Mannen var nemlig ikke noe uskyldig trafikkoffer. Han hadde kjørt av veien i en stjålet Honda ved avkjøringen til Holmen i Asker, og var på jakt etter et nytt transportmiddel.

- Han var tydelig ruset, hadde blod i hele ansiktet, og sa: «Gi meg bilen, ellers dreper jeg deg.» Jeg trodde ikke det jeg hørte, og klarte bare å si «hæ?». Fyren var ikke så veldig aggressiv, men utrolig bestemt på at han skulle ha bilen, forteller Morten Furumo, som knapt har kommet seg etter episoden natt til tirsdag.

- Dette skjer jo bare på film, sier den oppgitte musikeren fra Drammen.

Kastet seg ut

28-åringen var på vei hjem fra jobben i Oslo da han ble stoppet av mannen, som var i 30-åra. Da Morten kom ut av bilen, tvang mannen seg inn bak rattet.

- Først sa jeg at han bare kunne ta bilen, nærmest som en finte. Så prøvde jeg å rive ham ut av setet, men da begynte han å kjøre. Jeg hang halvveis ut av bilen i kanskje 40- 50 meter før jeg fikk kastet meg ut, sier 28-åringen.

Stygge smeller

Han kan ikke annet enn smile av ranet, som førte til et kort, men ufrivillig opphold på sykehus. Han fikk stygge smeller i både knærne og en albue etter møtet med asfalten, og måtte til en røntgenundersøkelse på nærmeste sykehus. Han slapp imidlertid alvorlige skader, og et skrubbsår på haka er det eneste synlige tegnet etter det dramatiske ranet.

Den rabiate bilisten forsøkte også å stjele en av Vegvesenets lastebiler før Morten kom til stedet. Men der støtte tyven på tre av etatens ansatte, og måtte gi opp forsøket.

I stedet gikk det ut over Morten, som følte at han hadde mye å forklare da politiet kom noen minutter seinere.

- Det var en absurd situasjon: Jeg sto der blodig like ved en bil i grøfta som ikke var min. Jeg tror neppe politifolkene fikk inntrykk av at jeg var mors beste barn, smiler han.

Mortens bil ble funnet seinere natt til tirsdag i ei grøft ved avkjøringen til Sande sør for Drammen. Det ble gjort søk med hund etter biltyven, men han er så langt ikke pågrepet, ifølge politiet i Asker og Bærum. Bilen, en Ford Sierra, var intakt, og tyven hadde utrolig nok latt alle verdisakene ligge igjen.

- Jeg hadde kontanter, Visa-kort og en minidiskspiller i bilen, men han hadde ikke rørt noe av det. Det var tydeligvis ikke verdier han var ute etter - det var en taxi hjem.

FORSTO INGENTING: Morten Furumo stoppet på E18 i Asker for å hjelpe en mann som hadde kjørt av veien. Da tvang mannen seg inn i bilen og kjørte av gårde med Morten slepende etter.