Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ble dratt 70 meter ned i dypet

- Han er helt frisk, sier dykkekameraten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): For kompisgjengen fra Oslo-området som var på dykketur i Saltstraumen tok helgen en dramatisk vending i ettermiddag.

En av dykkerne, en mann på 40, kom litt for langt til venstre under dykket sitt i verdens sterkeste tidevannsstrøm. Dermed ble han dratt 70 meter rett ned i dypet.

Lå for lang til venstre

Bjørn Håvard Isaksen var på tur med dykkerkameratene og befant seg i vannet da ulykken skjedde, men så ikke at 40-åringen ble dratt ned.

- Vi dykket i Saltstraumen og der er det kraftig strøm. Om man plasserer seg en meter til venstre blir man sugd ned. Han lå for langt til venstre og ble sugd ned, forteller dykkerkameraten til Dagbladet.no.

Isaksen forklarer at 40-åringen er en svært erfaren dykker, med over 500 dykk bak seg.

- Dette er veldig beklagelig. Han hadde et dykk på 30 minutter. Turen ned til 70 meter tok et halvt minutt og psykisk var det den verste knekken. Men han er i veldig god form og i veldig godt humør. Denne turen har vært en tradisjon de siste fem årene, forklarer Isaksen.

- I godt humør

TATT AV STRØMMEN: Dykkeren som ble dratt ned til 70 meters dyp var ved bevissthet og i godt humør, ifølge politiet. Han ble utskrevet fra sykehuset i Bodø i kveld, frisk i like godt humør. Arkivfoto: Dagbladet
TATT AV STRØMMEN: Dykkeren som ble dratt ned til 70 meters dyp var ved bevissthet og i godt humør, ifølge politiet. Han ble utskrevet fra sykehuset i Bodø i kveld, frisk i like godt humør. Arkivfoto: Dagbladet Vis mer

Dykkeren kom seg opp til overflaten ved å løse ut et oppdriftssystem han bar på seg under dykket.

- Han kom seg opp og på land. Han er bevisst og i godt humør, sa operasjonsleder Åge Larsen i Salten politidistrikt til Dagbladet.no i ettermiddag.

Oslo-mannen ble utskrevet fra sykehuset i Bodø tidligere i kveld. Nå har gjengen hatt sin egen lille debrief etter hendelsen.

- Han er helt frisk. Vi har spist godt, vi har kost oss og snakket litt. Det er guffent når sånne ting skjer, men jeg vil understreke at dette var en ulykke. Nå er vi på vei hjem og i morgen skal de fleste av oss på jobb igjen som vanlig.

Farlig paradis

Saltstraumen går for å være et av Norges dykkerparadis. Men det er også et av de farligste stedene å dykke.

- Saltstraumen er skummel. Det dykkes en god del der og du kan vel kalle det et dykkerparadis. Men det er sjelden vi har ulykker der. Dette gikk i overkant bra, mente operasjonsleder.

image: Ble dratt 70 meter ned i dypet
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media