- Ble drept av sin nabo

Politiet er sikre på Marianne Våges nærmeste nabo også er hennes drapsmann. Etterforskerne mener de har tekniske bevis som knytter 24-åringen direkte til åstedet, men tror ikke han gikk inn i Våges hus med den hensikt å drepe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag ettermiddag ble mannen pågrepet av politiet i sitt eget hus, som ligger få skritt fra drapsåstedet. Politiet er sikre på at tobarnsmoren ble drept av mannen i huset ved siden av.

Etter det Dagbladet kjenner til, er en av politiets hovedteorier at mannen av en eller annen grunn brøt seg inn hos Marianne Våge den natta. Hensikten var aldri å skade noen. Men basketaket som skal ha oppstått mellom naboen og Marianne, endte med knivdrap.

- Vi har tekniske spor og faktiske opplysninger som vi mener knytter denne personen til åstedet, sier politiadvokat Thor Buberg.

- Siktelsen gjelder forsettlig drap. Vi tror ikke dette var planlagt i forveien, sier han.

I søkelyset

Allerede etter få dager, da mannen var i sitt første av tre vitneavhør, reagerte politiet på siktedes forklaring.

Nye vitneavhør og kryssjekking av alibi ga politiet stadig større grunn til å konsentrere seg om mannen. Omfattende analysearbeid ved Kripos-laboratoriet i Oslo styrket mistanken. De siste resultatene kom noen få dager før pågripelsen.

Under hele etterforskningen har politiet etterlyst ukjente biler og motorsykler. Men i realiteten ble teorien om en ukjent drapsmann stadig mindre aktuell.

Nekter

Selv etter å ha intervjuet 1200 personer i området, satt politiet uten observasjoner av ukjente personer som forlot boligfeltet den natta. Desto sterkere ble teorien om en drapsmann i nabolaget.

24-åringen, som er tidligere ustraffet, er helsearbeider fra Haugesund og flyttet inn i nabolaget for ca. ett år siden. Sammen med sin bror bodde han i nabohuset til Marianne. Ifølge politiet hadde hun og siktede helt vanlig nabokontakt fram til drapsnatta.

24-åringen nekter ethvert kjennskap til drapet.

SIKRE: Politiet er overbevist om at de har siktet rett mann.