- Ble drept hjemme

Retten får stadig se flere bevis som knytter Hassen Zedini (32) nærmere drapet på Barbro Zedini (26). - Vi konkluderer med at Barbro ble drept i leiligheten, og at det er forsøkt å fjerne bevis i etterkant, sier politiførstebetjent Per Angel i Kripos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hassen hevder at Barbro forlot leiligheten ved sjutida om morgenen 8. mai. Han har ikke gjort forsøk på å forklare hvordan en rekke eiendeler som politiet mener stammer fra leiligheten ble funnet sammen med liket ni dager seinere.

Politiet kan også plassere ham meget nært funnstedet ved hjelp av mobiltelefonutskrifter.

- Drept hjemme

- Hele pakken, slik den fremsto, forteller meg at det er ryddet opp på et sted. Jeg tolker dette som et forsøk på å få bort bevis, samle det, pakke det inn og fjerne det, sier kriminaltekniker Kåre Lillevik.

- Kripos' vurdering er at drapet har tilknytning til Hassan Zedini og parets leilighet. Vi konkluderer med at Barbro ble drept i leiligheten, og at det er forsøkt å fjerne bevis i etterkant, sier politiførstebetjent Per Angel i Kripos.

I går ga politivitner retten en gjennomgang av mange av de tekniske bevisene i saken. Det ble brukt mye tid på de ulike gjenstandene i en bag funnet ved liket av Barbro ved Gjersjøen. Bagen inneholdt to sammentapede plastsekker og en 26 kilo tung stein.

«Bevispakke»

Sekkene inneholdt en rekke objekter:

  • Et hår fra Hassan Zedini ble funnet på en skureklut.
  • En avbrukket, falsk negl ble funnet i pakken, og en annen avbrukket negl ble funnet av politiet under parets seng i leiligheten. Begge neglene passet med avbrukne negler på Barbros fingrer. Et videoopptak fra Barbros siste danseopptreden, kvelden før hun forsvant, viser at neglene da var intakte.
  • Det var tre ulike sprayflasker for vaskemiddel i pakken. Sprayflaskene er ikke i salg i butikker, og brukes i reingjøringsbransjen. Hassan sa i retten at han jobbet som reingjører, og i ekteparets kjellerbod ble en flaske med identisk utseende, men forskjellig innhold, funnet.
  • I bevispakken fra Gjersjøen fant politiet en lang fyrstikk. En fyrstikkeske med identiske stikker ble funnet i parets kjøkken.
  • I pakken lå det et blått stearinlys som sannsynligvis er identisk med lys funnet på kjøkkenet.
  • Det ble funnet tre skurekluter i bevispakken. I leiligheten ble det bare funnet tilnærmet ubrukte, nye skurekluter av identisk type som en av skurefillene fra Gjersjøen. Det fantes bare én tannbørste på badet i leiligheten. En annen tannbørste ble funnet i plastsekken.

Kjøpt på Nille

  • Bevispakken og liket var pakket sammen ved hjelp av pakketape av en type som fåes kjøpt på Nille. På gjesterommet i leiligheten fant politiet en pose fra Nille med en kvittering fra 5. mai, som viste at det var kjøpt to taperuller. Disse taperullene er av samme type som tapen Barbro er pakket inn med og taperester funnet i bevispakken.

Hassan sa i retten at de to taperullene han kjøpte trolig ble glemt igjen i butikken.

  • I bevispakken fantes det et malingsflak som Kripos-teknikere har funnet stammer fra døra inn til gjesterommet i leiligheten.