Kvinne funnet drept på Hellerud i Oslo

Ble drept med kniv

Den siktede mannen fortalte selv at han «hadde gjort noe mot en kvinne».

SVARER: Politiadvokat Børge Enoksen presenterer siste nytt i drapssaken på Hellerud i Oslo. Video: Marie Røssland / Dagbladet TV. Reporter: Audun Hageskal. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiadvokat Børge Enoksen møter pressen utenfor politihuset på Grønland klokka 15 for å orientere om siste nytt om Hellerud-drapet.

Det var rundt klokka 07 tirsdag morgen at politiet fant en død kvinne i en leilighet på Hellerud øst i Oslo. Politiet oppsøkte adressen etter at en mann i 20-åra frontkolliderte med en varebil på E6 i Eidsvoll tidlig tirsdag morgen.

Opplysninger på stedet ledet politiet til leiligheten på Hellerud i Oslo, hvor kvinnen ble funnet drept.

Medieforbud

- Vi har i dag begjært siktede fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, hvorav to uker med medieforbud, sier Enoksen.

- Han er siktet for drap med kniv, opplyser politiadvokaten til Dagbladet.

Han opplyser at mannen i 20-åra også er siktet for drapsforsøk i forbindelse med frontkollisjonen på E6. Han koblet seg selv til drapshandlingen på ulykkesstedet.

FUNNET I LEILIGHET: Den drepte kvinnen ble funnet i sitt hjem på Hellerud i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FUNNET I LEILIGHET: Den drepte kvinnen ble funnet i sitt hjem på Hellerud i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Siktede opplyste til politiet at han hadde gjort noe mot en kvinne på Hellerud. Politiet rykket da ut til leiligheten i Oslo, forteller politiadvokaten.

Oslo-politiet opplyser i en pressemelding klokka 18.20 at de har fått medhold i sin begjæring.

- Helt tilfeldig bil

Enoksen opplyser til Dagbladet at politiet går ut fra at drapet skjedde natt til tirsdag, flere timer før kollisjonen ved sørenden av Mjøsa.

Mannen har forklart at han ble så fortvilt over det han hadde gjort, at han satte seg i bilen for å avslutte livet. Han valgte å frontkollidere med en helt tilfeldig bil, meddeler politiet på pressekonferansen.

- Heldigvis fikk de involverte bare lettere skader. Han er siktet for drapsforsøk mot de to personene i den andre bilen, sier Enoksen.

Samarbeider

Han opplyser at siktede, som er rumener, har vært i Norge i en del år. Han er ikke siktet for noe tidligere. Den drepte kvinnen var norsk statsborger.

Politiadvokaten opplyser at siktede samarbeider med politiet og samtykker til fengsling. Han erkjenner de faktiske forhold hva gjelder både drapet og frontkollisjonen.

- Han har gitt en fri og detaljert forklaring om hendelsesforløpet, sier Enoksen til Dagbladet.

Politiet har allerede opplyst at det var en relasjon mellom den siktede og den drepte. Enoksen svarer på spørsmål fra pressen at de to hadde «kjent hverandre ei tid».

Politiet vil ikke utdype tidslinja over hendelser, som når kvinnen sist ble sett i live. En nabo Dagbladet har snakket med, har imidlertid sagt at han så henne kjøre av gårde i bilen sin i 19-tida kvelden før hun ble funnet død.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer